Haberler

Seçimin Medya Karnesi

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre, ulusal basında en çok ilan veren parti AK Parti olurken, CHP ikinci, MHP ise üçüncü sırada yer aldı.

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre, ulusal basında en çok ilan veren parti AK Parti olurken, CHP ikinci, MHP ise üçüncü sırada yer aldı.

Medya Takip Merkezi'nin, 1- 31 Mart tarih aralığındaki yazılı basın taraması sonucu hazırladığı raporda siyasal partiler, liderler ve belediye başkan adaylarının medyadaki görünürlükleri incelendi. Araştırmaya göre, ulusal basında en çok ilan veren parti AK Parti oldu. CHP ikinci sırada yer alırken, MHP üçüncü oldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, yazılı basın ilanlarını en fazla kullanan aday oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, kesin olmayan sonuçlara göre yazılı basına hiç ilan vermeyen Kadir Topbaş'a kaptıran Mustafa Sarıgül, 167 ilan adedi ile listenin ilk sırasında yer aldı. İzmir Konak Belediye Başkanı Adayı Hakan Tartan, 85 ilan ile listede ikinci sırada yer aldı. Ulusal basına en çok ilan veren üçüncü başkan adayı ise AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın oldu.

Siyasal partilerin ilan vermek için en çok hangi gazeteleri tercih ettiğini de sorgulayan araştırmaya göre, AK Parti, ulusal basında Posta, Sabah, Hürriyet ve Milliyet'i; yerel basında ise Karadeniz'in Sesi, Haberdar, Karadeniz'de Son Nokta ve Karadeniz'den Güne Bakış gazetelerini tercih etti. CHP ulusal basında Posta, Hürriyet, Milliyet ve Zaman gazetelerine ilan verirken; yerel basında Haberdar, Gazete İstanbul, Gerçek ve Karadeniz'den Güne Bakış gazetelerine ağırlık verdi. MHP ulusal basında Ortadoğu, Zaman, Posta ve Hürriyet; yerel basında ise Yeni Haber, Kuzey Ekspres, Yenigün ve Hakimiyet gazetelerine tercih etti. Siyasi parti liderlerinin öne çıktığı reklamlara baktığımızda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 523 ilanla listede ilk sırada yer alırken, 140 ilan ile MHP Genel Başkanı ikinci, 120 ilan veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise üçüncü oldu. Siyasal partilerin kurumsal ilanlarında liderlerini kullandıkları dikkat çekti.

-EN ÇOK REKLAM VERİLEN KANAL NTV-

Siyasal partilerin en çok tercih ettiği kanalların da belirlendiği araştırmada en çok tercih edilen NTV'nin bin 348 reklam aldığı; NTV'yi 752 adet siyasi reklam alan Kanal D ve 737 reklam ile Star TV'nin izlediği ortaya çıktı. 1-28 Mart tarihleri arasında toplamda 49 saati aşkın ekranlarda yer alan AK Parti, ilk sırada tercih ettiği NTV'ye 774 reklam verirken; NTV'yi, 536 reklamla TGRT Haber ve 485 reklamla Kanal 24 izlediler. Toplamda 23 saatin üzerinde reklam veren CHP'nin de ilk tercihi NTV oldu. 412 CHP reklamının yayınlandığı NTV'yi 391 reklam ile CNN Türk ve 378 adet reklamla Kanal D izlediler. Yazılı basın ilanlarını etkili kullanan MHP'nin TV reklamlarında bu kadar agresif olmadığı gözlendi. MHP'nin en fazla reklam verdiği televizyon kanalı 92 reklam ile CNN Türk olurken; bu kanalı 32 reklam verdiği NTV ve 11 reklam verdiği Habertürk izledi.

Kaynak: ANKA / Medya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Hürriyet Ak Parti Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title