Haberler

Seçim Öncesi Kaçak Yapılanma Uyarısı

Güncelleme:

İMO Diyarbakır Şube Başkanlığı, seçim öncesi hızlanan kaçak yapılaşmasının önüne geçilmesi için valilik, belediyeler ve STK ortak tavır almaları konusunda çağrı yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şube Başkanlığı, seçim öncesi hızlanan kaçak yapılaşmasının önüne geçilmesi için valilik, belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) ortak tavır almaları konusunda çağrı yaptı.

İMO Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan tarafından yapılan açıklamada toplum ve halkın geleceğinin kaçak ve denetimsiz yapılarla tehlikeye atılmaması ve kaçak yapılaşmanın siyasal iktidarların seçimi kazanma araçlarına dönüştürülmemesi gerektiğini kaydetti. Kapan, "Diyarbakır'da son zamanlarda kaçak yapılaşma hızlanıyor. Bu durum beraberinde bir çok tehlikeyi de getiriyor. Yapı üretim süreçleri teknik, bilimsel ve depreme dayanıklı şekilde üretimleri yapılsın. Bunun için mevcut yapı denetim kanunu, imar kanunu ve ilgili yönetmelikler değişmelidir. Bugüne kadar yapılan değişiklik iyiye doğru adımlar değil, geriye doğru kötü gidişatı belirleyecek değişikliklerdir. Bu açıdan yönetmeliklerde yapılan son değişiklikler biz meslek örgütlerini kaygılandırmaktadır. Bununla birlikte kaçak yapılar hız kazanmıştır. Seçim sürecine giriyoruz. Bunu Diyarbakır'da da görüyoruz. Özellikle yerel yönetimlerin ve valiliklerin bu kaçak yapılaşmaları durdurması gerektiğine inanıyoruz. Buna karşı belediyeler, valilik ve STK'lar ortak tavır almalıdır. Gerek kamu arazilerinde, gerekse özel mülkiyet arazilerinde yoğun yapılan kaçak yapılaşmaları görüyoruz. Bu da artık yoksul kent halkının ihtiyaçları olmaktan çıkmış durumdadır. Bunlar yoksulların yapabileceği değil, tam bir rant alanı haline gelmiştir. Tabi daha önce bunlara imar affıyla bir meşruluk kazandırıldı. Ancak imar affı çözüm değildir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title