Haberler

Seçim Öncesi "İtidal" Çağrısı

Adana'da, HDP Seyhan ilçe binasında yaşanan patlama, ardından AK Parti milletvekili adayının bıçakla, CHP milletvekili adayının da silahla yaralanması ile siyasi ortamın gerildiği kentte partilerin il başkanları "İtidal" çağrısı yaptı.

VOLKAN KAŞİK - Adana'da, HDP Seyhan ilçe binasında yaşanan patlama, ardından AK Parti milletvekili adayının bıçakla, CHP milletvekili adayının da silahla yaralanması ile siyasi ortamın gerildiği kentte partilerin il başkanları "İtidal" çağrısı yaptı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak CHP Adana Milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e karşı yapılan silahlı saldırıyı, nefretle ve şiddetle kınadığını söyledi.

Demokrasinin gereği olan seçim sürecini yaşadıklarını anımsatan Yeni, bu dönemde bazı insanların gerginlikler yaratarak bir şeyleri ümit ediyor olmasının kendisini üzdüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir'in bıçaklı saldırıya uğradığını, bugün de CHP Adana Milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'in silahlı saldırıda yaralandığını anlatan Yeni, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. CHP'yi, il başkanını arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnsanların seçim güvenliğini tehdit etmek, can güvenliği oluşturmak suretiyle sahada çalıştırmayacaklarını amaç edinenler veya bu düşüncede olanlar yanlış yolda gidiyorlar. Siyaset halkın sorumluluğunu kaldırma cesareti ister. Bu tür davranışlar adaylarımızın çalışmasını etkilemez, etkilememesi de lazım.

Kendi tabanımıza hep sağduyu çağrısında bulundum. Onlar istiyor diye sokağa dökülme gibi bir hakkımız yok. İnsanların sokağa dökülmesi isteniyor. Siyasette düşmanlık olmaz, itidalli davranmak durumundayız. Burada da öncelikli sorumluluk bizlerde. Kendi adıma, bir kişinin yaptığı saldırıdan dolayı o kişinin mensubu bulunduğu bir guruba veya siyasi partiye karşı bir düşmanlık içerisine girmemiz mümkün değil. Bunu yaparsak o karanlık emelleri gerçekleştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmüş oluruz."

"Herkesi sağduyuya davet ediyorum"

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise milletvekili adaylarına yapılan silahlı saldırının Adana'da seçim öncesi gerçekleştirilen üçüncü talihsiz olay olduğuna işaret etti.

Bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasını umut ettiklerini aktaran Bulut, "Siyaset şiddete teslim olmamalı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum" dedi.

Türkmen'e yapılan saldırının kasıtlı olduğunu vurgulayan Bulut, "Olaya sadece müvekkil-avukat olarak bakmamak lazım. Yapılanlar tümüyle halka hizmet etmek isteyen siyasetçilerin engellenmesine yöneliktir. Saldırıyı şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

"Yaşananları doğru bulmuyoruz"

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da demokrasinin tesis edilmesi için yapılan seçimler öncesinde böyle olayların yaşanmasını kınadıklarını söyledi.

Son olarak silahlı saldırıda yaralanan CHP Adana milletvekili adayına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Baş, "Yaşananları doğru bulmuyoruz. Demokratik bir yarışta böyle olaylar yaşanmamalı. Çözümün sandıkta olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Baş, seçim öncesi herkesi sükunete davet etti.

"Fırsat vermeyeceğiz"

HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Yıldız ise yaşananları kınadıklarını, her fırsatta partililere sağduyu çağrısı yaptıklarını belirtti.

Partilerine yönelik afiş ve pankartlarının sürekli yırtıldığını iddia eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Halk bunu görüyor. Bunlar hiçbir siyasi partiden kaynaklanmıyor. Bazı derin güçler bunu organize ediyor. Ülkeyi, Adana'yı, Çukurova'yı karıştırmak istiyorlar. Kötü niyetli insanların emellerinin gerçekleşmesine fırsat vermeyeceğiz. Biz diğer partilerin de seçim bürolarını ziyaret ediyoruz. Herhangi bir tepkiyle karşılaşmıyoruz. İnşallah herhangi bir problem olmadan bu seçimi atlatmış oluruz. Halkın iradesi nasıl tecelli ederse de bizim saygımız sonsuz olur."

"Millet olarak birbirimizin kardeşiyiz"

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok da seçim döneminde bu tür olayların kesinlikle yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Gözütok, bu tür olayların karşısında olduklarını aktararak  "Siyaset bir yarıştır. Millet olarak birbirimizin kardeşiyiz. Kardeşçe, arkadaşça birbirini seven toplum olarak birbirimizi anlamalıyız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Elif Doğan Türkmen Ak Parti Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title