Haberler

Sebze Meyve Sektörü de "E-ticaret"E Yöneldi

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle hayatın vazgeçilmezi olan internet, yaş sebze ve meyve pazarlamada da rol oynamaya başladı Bazı girişimciler, kurdukları internet siteleriyle ürünlerini sanal ortamda pazarlıyor.

MEHMET ÇAKMAK - Çağın iletişim aracı internet, yaş sebze meyve pazarlamasında da önemli rol oynamaya başladı.

Türkiye'de örtü altı yaş sebze meyve ve narenciye üretiminde önemli yeri bulunan Antalya ve ilçelerinde bazı girişimciler, ürettikleri ürünlerini kurdukları internet siteleri aracılığıyla tüketicilere pazarlıyor. Bu alanda son yıllarda önemli artış gözleniyor.

Kumluca'da 3 yıl önce kurduğu internet sitesiyle ürettiği ürünleri tüketicilere pazarlamaya başlayan Osman Erdoğan, yaş sebze meyvede herkesin çekingen davrandığı e-ticaretin, aslında daha güvenli olduğunu söyledi.

Tüketiciye her zaman dürüst davranmak gerektiğini ifade eden Erdoğan, her alanda olduğu gibi bu alanda da tüketicinin güvenini kazanmanın sektördeki en kalıcı yol olduğunu dile getirdi.

Yıllardır geleneksel olarak sebze ve narenciye ürünleri ürettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ürünleri nasıl tüketiciye daha iyi ulaştırabiliriz arayışı içindeyken internet üzerinden pazarlamanın potansiyeli bulunduğunu gördük. Bunun üzerine internet sitesi kurarak ürünlerimizi buradan pazarlama başladık. Bugün 28 çeşit ürünü internet üzerinden pazarlayabiliyoruz. Sistemin en önemli özelliği, yetiştirdiğimiz sebze ve meyve çeşitlerini tüketiciye aracısız, taze ve doğal olarak ulaştırılmasıdır."

Son bir yılda kendilerinin yanı sıra Kumluca ve Finike ilçelerinde 10'a yakın girişimcinin internet üzerinden sebze ve meyve pazarlamaya başladığını bildiren Erdoğan, ürünlerini talebe göre Türkiye'nin her yerine sipariş verildiği gün gönderebildiklerini kaydetti.

Erdoğan, son bir yıl içinde Kumluca'dan yaklaşık 2 bin koliden oluşan 20 ton civarında sebze ve meyve ürününü pazarladıklarına dikkati çekti.

Aracı ortadan kalkıyor

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise çiftçinin ürettiği ürünü pazarlayabilmesinin daha doğru olduğunu, böylece aracının kaldırılarak tüketicinin direkt üreticiden ürün alabildiğini söyledi.

Kumluca ve Finike ilçesinde son yıllarda sanal ortamda sebze meyve pazarlaması yapan çiftçi sayısının arttığını ifade eden Kayhan, devletin de girişimcilere destek olması gerektiğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Erdoğan Antalya Türkiye Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title