Haberler

Sebahat Tuncel: Dolmabahçe Mutabakatına Dönülmezse Felaket Olur

Güncelleme:

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Dolmabahçe mutabakatına dönülmediği takdirde Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır." dedi.

Galatasaray Meydanı'nda Silvan'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Seçim sonuçlarına bakarak bizim korktuğumuzu, sindiğimizi ve bu mücadeleden geri çekileceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Şimdiye kadar nasıl ayakta durduysak bundan sonra da direnerek ayakta duracağız. Dolmabahçe mutabakatına dönülmediği takdirde Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır." dedi.

"50 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütleri Silvan'da yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı basın açıklaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Grup sık sık terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Biz Türkiye'nin 30-40 yılına tanıklık edenler olarak Türkiye halkları savaşın bir çözüm olmadığını çok net anladık. 50 binden fazla insan öldü. Türkiye milyarlarca dolar zarara girdi ve girmeye devam ediyor. Bir kez daha uyarıyoruz; katliam yaparak, sokağa çıkma yasağı uygulayarak Türkiye'de barışı ve çözümü getiremezsiniz. Sizin bu politikalarınıza karşı direnenler olacaktır. Yıllarca tek dil söylemi bu çatışmayı derinleştirmedi mi? Gelinen nokta Kürt halkı dilinden kimliğinden vazgeçmemiştir ve geçmeyecektir. Bunu kimse beklemesin." dedi.

"DOLMABAHÇE MUTABAKATINA DÖNÜLMEZSE..."

Dolmabahçe mutabakatına dönülmesi gerektiğini ifade eden Tuncel, "Hükümet aldığı sonuçları haklarımıza karşı kullanmaya çalışıyorsa bunun altında Türkiye kalır. Dolmabahçe mutabakatına dönülmediği takdirde Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır." diye konuştu.

PKK ve HDP'nin artık muhatap alınmaması konusunda konuşan Tuncel, "Muhatap Kürt halkının kendisidir. Kürt halkının temsilcileridir. Bugün Kürt halk önderi Öcalan sorunun çözümünde en yetkili kişidir. HDP parlamentoda Kürtlerin temsilcisidir. Süreci muğlaklaştırarak başka muhataplar arama yaklaşımı çözümsüzlüktür. Biz bunun Türkiye'yi bir kez daha çatışmaya götüreceğinin altını çizmek istiyoruz. Seçim sonuçlarına bakarak bizim korktuğumuzu, sindiğimizi ve bu mücadeleden geri çekileceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Şimdiye kadar nasıl ayakta durduysak bundan sonra da direnerek ayakta duracağız. Bizim önümüzde engel yok biz her şeyi yaparız diyorsanız önünüzde HDP var, HDK var ve Kürdistanlılar var. Kendi gelecekleri için mücadele etmeye her yerde devam edecekler." açıklamasında bulundu.

Tuncel'in açıklaması sonrasında grup sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Galatasaray Meydanı Dolmabahçe Sarayı Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500

Yorumlar (943)

Türko:

Şunları da patlatacak kimse yok mu ya?

128
2
yanıtYanıtla
ISTNBL:

GEÇTİ BORUN PAZARI SÜR EŞŞEĞİNİ NİĞDEYE TUNCEL. . . SİZİN İÇİN FELAKET BASLADI ZATEN

102
1
yanıtYanıtla
anam bu ne:

Bu tip nedir aga ya.... senin her yerin bu koca Turk milletini tehdit etse ne yazar ulen...

72
15
yanıtYanıtla
MHP:

Allah neler yaratiyorya bu cirkinlikne ya kalpbinin cirkinligi yuzune vurmus zombi gibi maskeye gerek yok zombi filminde direk oynar bu zebani

yanıt3
yanıt0
Akın Akıncı:

dağda ovada pkk mı kaldı, hepsi eşşek cehennemine gönderildi. senide bekleriz bu eylemlerde

84
1
yanıtYanıtla
05:

bu felaket sizin için olur

77
6
yanıtYanıtla
diyarbakırMobil-ANDROID:

şu cehnemden firar etmişi cikarmayin televizyuna çocuklar kurkiyur

68
8
yanıtYanıtla
Arzu:

Bu yaratıkları görmek zarundamıyız

58
1
yanıtYanıtla
Wir wir:

Hiç bir şey olmaz..vurun pkk ye..bıktık bu erkek kılıklı sıfatlardan .

57
2
yanıtYanıtla
Ada:

Akp kürtleri aldattı

11
45
yanıtYanıtla
Tüm 943 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title