Haberler

Saydam, Belediye Çalışmalarını Değerlendirdi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, “2009 yılından beri beldeye hizmet vermeye devam ediyoruz.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, "2009 yılından beri beldeye hizmet vermeye devam ediyoruz. Belediye olarak mahallerdeki su sorunu ile yol ve istinat duvar çalışmalarına ağırlık veriyoruz" dedi.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belde belediye çalışmaları ilgili değerlendirmelerde bulundu. Belediye olarak mahallerdeki su sorunu ile yol ve istinat duvar çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Saydam,"Öncelikli olarak bana güvenerek tekrar beni belediye başkanı seçen belde halkıma teşekkür ederim. Beldemizdeki eksiklikleri tamamla yolunda geçtiğimiz dönem büyük mesafe almıştık. Yeni dönemde de çalışmaları hızlandırıp su, yol ve istinat duvarları gibi çalışmaları tamamlamayı hedefledik. İlk olarak Merkez Mahallesi Karpiç yolunun istinat duvarları, menfez ve kilitli parke çalışmalarına başladık. Kale Mahallesinin su sorununu bitirdik. Tütek Mahallesi Tiryakiler, Erenköy Mahallesi Kurtçular ve Kocadüz yeni su projesi hazırladık ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Ayrıca tüm mahallelerimizdeki yol çalışmaları devam ediyor. Gümeli beldesi şişeleme ve damacana tesisleri yatırımcısını bekliyor. Doğal kaynak suyunun ihalesi bir defa yapıldı, ihaleye giren olmadığından İl Özel İdare Müdürlüğü tekrar ihaleye çıkartacak. Spor salonu inşaatında kaba inşaat bitti, çatısı yapılacak sonrada ince işçiliğine başlanacak. Planlamaya göre Temmuz- Ağustos ayları içinde tamamlanacak olan spor salonunda gençlerimiz, çocuklarımız ve yetişkinlerimiz spor yapma imkanına kavuşacaktır. Ayrıca beldemizin en önemli sosyal tesisi olması bakımından çok önemlidir." dedi.

Gümeli beldesinde kadastro çalışmalarının tamamlandığını, hak sahiplerine tapularının verildiğini belirten Başkan Saydam, "Yalnız orman arazileri kapsamındaki 2-B'li arazilerde sorunlar devam etmektedir. Bundan dolayı Belde halkı 2-B komisyonunu dört gözle beklemektedir. 2-B'li arazilerdeki yapılar komisyondan geçemediği için konut statüsüne girmiyor ve bundan dolayı belediye olarak kapı numarası veremiyoruz. Kapı numarası veremediğimiz için başta su ve diğer hizmetleri de veremiyoruz. Enerjisa yetkilileri de evlerin iskan ruhsatı olmadığından elektriklerini keserek cezai uygulamalar yatırıyorlar. Tüm bu olumsuzlukların ortadan kalkması için 2-B Komisyonunun beldemize gelerek çalışmalara başlaması gerekmektedir" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ahmet saydam zonguldak alaplı gümeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title