Haberler

Savaştan Kaçan Suriyeli Ailelerin Çocuklarına Eğitim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Geçici Eğitim Merkezi’nde anasınıfından ortaokula kadar 280 Suriyeli çocuk eğitim görüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Geçici Eğitim Merkezi'nde anasınıfından ortaokula kadar 280 Suriyeli çocuk eğitim görüyor. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, " Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize zorunlu göç eden kardeşlerimizin çocuklarının eğitimlerine katkı vermekten çok memnunuz" dedi.

Adapazarı ilçesi Karaman Mahallesi'nde 17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında işyeri olarak inşa edilen ancak uzun süredir atıl durumda bulunan bina, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH ve KADEM ortaklığında projelendirilerek, Geçici Eğitim Merkezi'ne dönüştürüldü. Türkiye'de müstakil olarak sadece geçici eğitim merkezi olarak ayrılan ilk proje olma özelliği taşıyan Geçici Eğitim Merkezi'nde anasınıfından ortaokula kadar 280 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Merkezde bulunan 28 sınıfın 17'sinde Türk ve Suriyeli öğretmenler tarafından Türkçe, Arapça, İngilizce, Matematik ve Fen Bilgisi dersleri veriliyor.

Merkezi ziyaret ederek, Suriyeli öğrencilerle bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Ekim ayında hizmete giren merkezde incelemelerde bulundu. Toçoğlu, "Burası ülkemize iltica eden Suriyeli kardeşlerimizin çocukları için hazırlanmış bir okul. Anasınıfından ortaokula kadar öğrencilere Türkçe ve Arapça eğitimler veriliyor. İç savaştan dolayı ülkemize iltica eden kardeşlerimizin çocuklarının eğitimlerine bir nebze katkı sağlamaktan çok memnunuz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zeki Toçoğlu Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title