Haberler

IŞİD Türkiye Sınırındaki 5 Köyü Ele Geçirdi

Güncelleme:

IŞİD, Suriye'nin kuzeyindeki beş köyü ele geçirdi. Öte yandan koalisyon uçakları da IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ediyor.

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin kuzeyindeki beş köyü ele geçirdiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, beş köyün kontrolünün muhaliflerden IŞİD'in eline geçtiğini belirtti. Köylerden üçünün, Türkiye sınırının 20 kilometre güneyindeki Marea kasabası civarında olduğu, ikisinin ise daha kuzeydeki Halep kenti sınırları içinde olduğu belirtildi.

Haberi duyuran Reuters, "IŞİD; Türkiye ile ABD'nin örgüte karşı yeni bir cephe açmaya çalıştığı bölgede ilerliyor" yorumunda bulundu.

KOALİSYON UÇAKLARI BOMBALIYOR

Öte yandan Kilis'in Seve Köyü karşısındaki Suriye köylerinde muhalifler ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sürüyor. Koalisyon ülkelerinin savaş uçakları da IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı.

DHA'nın haberine göre, Türkiye sınırına yakın noktadaki Suriye köylerinde IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasında çatışma çıktı. Türkiye sınırına yakın noktada sabah saatlerinde başlayan çatışmalar sırasında kullanılan silah ve patlama sesleri sınır hattından da duyuldu.

Türkiye sınırında tedirginliğe yol açan çatışma sonrası güvenlik önlemleri artırılırken, saat 11.30 sıralarında ise koalisyon ülkelerinin savaş uçakları gökyüzünde belirdi ve peş peşe bölgedeki IŞİD hedeflerini bombaladı. Heyecana yol açan bombardıman sırasında savaş uçaklarının vurduğu IŞİD hedeflerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

2 IRAKLI GENERAL HAYATINI KAYBETTİ

Bir diğer habere göre de Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın en büyük eyaleti olan Anbar'da gerçekleştirdiği intihar saldırısında 2 Iraklı ordu generali hayatını kaybetti.

Iraklı ordu yetkilileri, terör örgütü IŞİD'in şiddetli çatışmaların yaşandığı başkent Bağdat'ın batısında yer alan Anbar eyaletinde intihar saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkililer, IŞİD militanlarının patlayıcı yüklü aracı ordu birlikleri yakınlarında patlattığını belirterek, saldırıda 2 ordu generalinin hayatını kaybettiğini de söyledi. Hayatını kaybedenlerin Anbar'daki operasyon şefi yardımcısı Tümgeneral Abdülrahman Ebu Regef ve 10'uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Sefen Abdülmaguid olduğunu aktaran yetkililer, başka kayıpların da olduğunu bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500

Yorumlar (63)

özer öz.:

Ne tehlikesinden söz ediyorusun yahu? İŞİD dene o pislikler hele bir girsin T. C. Topraklarına Oraya ilk gelen ve silahlanan be olaz isem, Hakkın rahmetine kavuşmuş Atalarım, Kabrinde rahat bulmasın. . . gelsinler de Türk neymiş ve nasıl olurmuş görsünler. . .

10
30
yanıtYanıtla
Miran ç.Mobil-IOS:

Pkk iside karsi savasirken türkiye pkk yi vuruyor. Bu demekki türkiye iside yardim ediyor.

23
15
yanıtYanıtla
salih:

enınde sonında kürdlere yalvaracaksınız ışıd belası kürdler onları durdırır

13
20
yanıtYanıtla
Kovboy:

Allah HPG ordusunun yanında olsun bu işit denilen vahşi soytarıların Allah belalarını versin ancak ve ancak Kürt özgürlük harekatı bu işit ve daha çok pislik Örgütleri temizler her BİJİ YPG Ölene kadar senleyiz ey netewi

6
27
yanıtYanıtla
yasin:

Allah ışid,in yar ve yardımcısı olsun...inşaallah zafer yakındır..tüm kâfirler hesaplayamadıkları büyük bir hüsran yaşayacaklar.

19
11
yanıtYanıtla
urfali türkmen:

dinsizin hakindan isid gelir. dinsiz pkklilar korksun artik.

13
16
yanıtYanıtla
Teror-babandir:

''Terör örgütü'' babandir ey medyaci! Ishid gunumuzde dunyanin en adaletli Islam Devletidir (Tipki Nuhun gemisi gibi)

8
21
yanıtYanıtla
Anti DEAS:

ISID ve yandaşları soyu sopu kurusun, kan kusa kusa ölsünler. . .

23
6
yanıtYanıtla
mühendis.:

Tehlike bunun neresinde. Işid de adam değil pkk da ypg de adam değil neticede. Ama ışid ne yaparsa yapsın bu pkk kadar kalbi kararmamış. Peşinde gidilecek insanlar değiller ama bu pkk tam şerefsiz.

16
10
yanıtYanıtla
sibel erdoğan:

pkk kimin köpeği ise ışidde aynı kapının hizmetçisi bakmayın bombacılık oyunlarına olan müslümana oluyor.

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title