Haberler

SAÜ Teknokent AŞ, Tam Kapasiteye Ulaştı

Güncelleme:

Sakarya Üniversitesi Teknokent AŞ, yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Sakarya Üniversitesisi (SAÜ) Teknokent AŞ, yüzde 100 doluluğa ulaştı.

SAÜ Teknokent AŞ Genel Müdürü Tahsin Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde yüzde 40 olan doluluğun bugün itibarıyla yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

"Sahaya inerek iş adamlarına bizimle çalışmalarının faydalarını anlattıkça firmalar bize yaklaştı" diyen Prof. Dr. Engin, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın da onayıyla artan talebe cevap verebilmek amacıyla şimdiden yeni blok inşaatını gündeme aldıklarını anlattı.

Sadece Sakarya'dan değil, Bolu, Düzce ve Kocaeli hatta İstanbul'dan büyük firmaların Ar-Ge çalışmaları için kendilerini tercih ettiklerine dikkati çeken Engin 2015 yılında Organize Sanayi Bölgesi'ne de şube açmak için çalışmalara başladıklarını aktardı.

SAÜ Teknokenti'nin "üniversite-sanayi işbirliği" ifadesini içi boş slogan olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürdüğünü vurgulayan Engin, bir yandan fikri olan ve Ar- Ge çalışmaları yapmak isteyen firmalara yardımcı olurken,diğer yandan öğretim üyelerinin teorik çalışmalarının somut projelere dönüşmesine katkıda bulunduklarını vurguladı.

Engin, bu amaçla SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde hazırlanan tez ve projelerin de müteşebbislerin ilgisine sunulacağı sergi düzenleyeceklerini hatırlattı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title