Haberler

Saü Rektörü Elmas'a Mükemmellik Elçisi Ödülü Verildi

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen ‘Kalite Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen 'Kalite Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı. Rektör Elmas'a "KalDer Mükemmellik Elçisi" ödülü verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Kalite Derneği 'KalDer' tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen 'Kalite Kongresi'ne katıldı. 17-18 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen '24'ncü Kalite Kongresi' bu yıl 'Mükemmelliği Sürdürmek' teması ile gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın "KalDer Mükemmellik Elçisi" ödülü aldığı Kongreye 100'e yakın yerli ve yabancı üst düzey yönetici konuşmacı olarak katıldı.

Kongre açılışına KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran - Symes, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Wendt katıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise etkinliğe video mesajı ile katılarak KalDer'in 25. yılını kutladı.

Kongrenin 'Türkiye'de Mükemmellik Kültürü ve Zirvedekiler' isimli oturumuna konuşmacı olarak katılan Rektör Elmas, kalite süreçleri ile ilgili deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Sakarya Üniversitesi olarak farklı bir model geliştirdiklerini ifade eden Elmas, "Üniversite olarak geliştirdiğimiz model, bir üniversitedeki bölümün akreditasyonu, üniversite değerlendirme sistemi ve kalite sistemini içinde barındırıyor. Dünyanın hangi kalite kuruluşuna, hangi akreditasyon kuruluşlarına başvurursanız başvurun farklılık payı yüzde 10 civarındadır. Bu farkta bölgesel farklılıklardan kaynaklanıyor. Belirlenen modelle, bu süreçlerin hepsinde başarılı olursunuz" dedi.

Üniversite ile ilgili bir bilgi edinilmek istendiğinde sonuçları anlık olarak görebildiklerini vurgulayan Rektör Elmas, "Uluslararası yayın sayısı, öğrenci sayısı gibi bilgilere web tabanlı sistem ile anlık olarak ulaşabiliyoruz. Bu göstergeler, evrensel göstergeler. Hangi üniversiteye sorarsanız sorun hiçbiri öğrenci sayısını net olarak bilmez. Rektör başka söyler yardımcısı başka söyler. Çünkü farklı farklı sistemler kullanılır. Bizde ise bu bilgiler tüm ayrıntısına kadar tek tuşla öğrenilebiliyor" ifadelerini kullandı.

İki kez Avrupa Eğitim Ödülü Etiketi alan Türkiye'de ilk üniversite olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, "Biz üniversite olarak kendimize hedefler koyduk ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttük. Sürekli olarak ödül aldık. Üniversitemizde 36 bölüm akredite oldu. Bizim şuandaki hedefimiz ise tüm bölümlerimizin akredite olması. Teknokent'in araştırma kısmında ödül aldık. Proje yayın sayımız 3 kat arttı. Aynı konum içerisinde iş yapma yeteneklerimiz gelişerek bu sayılara ulaşmış olduk" diye konuştu.

Konfuçyüs'ün "Hayat gerçekten basit ama biz karmaşıklaştırmakta ısrar ediyoruz" sözlerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, katılımcılara "Bu sürecin anlaşılır olmasını sağlamaya çalışın" tavsiyesinde bulundu.

Kongrenin ikinci ve son gününde 2015 EFQM Mükemmellik Ödülü alan kuruluşlara ödül takdimi töreni düzenlendi. Sakarya Üniversitesi'nin ödülünü Rektör Prof. Dr. Muzaf Elmas adına Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci aldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kalite Derneği Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title