Haberler

Saü Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özel Yetenek Sınavı yoğun katılımla tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özel Yetenek Sınavı yoğun katılımla tamamlandı.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı, 10 Eylül Perşembe günü SAÜ Merkez Kütüphane Ek Binası'nda gerçekleştirildi. Resim, Seramik ve Cam ile Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvuran adayların girdiği sınavda, adaylara üri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir çalışma yaptırıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'ne 30, Seramik ve Cam Bölümü'ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'ne 35 adayın alınacağı Özel Yetenek Sınavına 511 öğrenci başvuru yaptı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümüne merkezi yerleştirme ile öğrenci alan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

Özel Yetenek Sınavına başvurunun yüksek olduğunu dile getiren SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, "20 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim hayatına devam eden Sakarya Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi 6 profesör, 5 doçent, 13 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 15 öğretim görevlisi ve 3 okutman ile toplam 57 akademisyeni ile kurumsallaşmış bir sanat ve tasarım fakültesidir. Fakültemiz, bünyesinde yer alan Resim, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinde toplam 472 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir" dedi.

Sınava giren adaylara başarılar dileyen Dekan Prof. Dr. Dellaloğlu, "Akademik düşünce ve yaratımın sacayaklarından biri bilimsel yöntem izlemekse, en az onun kadar önemli olan bir diğeri duyumsal-sezgisel yetenektir. Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak gerek kuramsal gerek uygulamalı eğitim alanlarında gözetilen esas ilkeler, insani tüm melekelere eşit mesafede yaklaşarak, liseden mezun olmuş genç bireylerin kendilerinden bir düşün ve sanat insanı inşa etmeleri için ilk adımı atmalarını sağlamaktır" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title