Haberler

Saü'de Bölüm Birincileri Ödüllendirildi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere, belgeleri ve ödülleri verildi.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere, belgeleri ve ödülleri verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Üniversite Dereceleri Mezuniyet Töreni'ne, Vali Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Coş, burada yaptığı konuşmada, SAÜ'nün şehrin en önemli kurumu olduğunu belirterek, "Her yönüyle ülkemizdeki üniversiteler arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Sakarya Üniversitesi, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu güzide kurumumuzdan mezun olan öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşıyorum. Onlara hayata atılacakları bu dönemde, kalbi başarı dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Elmas ise bir hafta süren törenlerde, 13 bin öğrencinin mezun olduğunu vurgulayarak, 140 bin mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

SAÜ eski öğretim üyelerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Elmas, üniversitenin en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından aldığını anlattı.

Prof. Dr. Elmas, SAÜ'nün çağdaş kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanaklarıyla, her geçen gün tercih edilen üniversiteler arasındaki yerini sağlamlaştırdığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Yeni eğitim ve öğretim yılı itibariyle tahmini olarak 2 bin 500' aşan yabancı öğrencimiz ve 80 bine varan öğrenci sayımızla birlikte büyüyen bir üniversite olarak devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bilimsel ve mesleki başarıların yanında, öğrenci konseyi, kulüp ve toplulukları, sosyal, kültürel çalışmaları ve spordaki etkinlikleriyle her alanda başarıdan başarıya koşmaktadır. Mezunlarımızın bugünlere gelmesindeki en büyük katkı da velilerimizin. Öğrencilerimize, farklı olmalarını tavsiye ediyorum. Hangi alanda olursanız olun farklılık yaratmaya çalışın. Günümüz değişim zamanıdır ve sizlere önemli fırsatlar sunmaktadır."

Konuşmaların ardından, bölümlerinde birinci olan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri ve belgeleri verildi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Hüseyin Avni Coş Muzaffer Elmas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title