Haberler

Satranç: Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Ligi

Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi, 45 ilden 532 sporcunun katılımıyla Çorum'da başladı.

Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi, 45 ilden 532 sporcunun katılımıyla Çorum'da başladı.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, kent merkezindeki bir otelde başlayan turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, satranç için gece ve gündüz demeden yollara düştüklerini ve ciddi fedakarlıklarda bulunduklarını söyledi.

Daha fazla çocuğun satrançla tanışmasını amaçladıklarını vurgulayan Tulay, şöyle devam etti:

"Bu konuda ciddi anlamda maddi ve manevi fedakarlıklar yapıyoruz. Her şeyi daha fazla çocuğun satrançla tanışması ve daha uzun yıllar satrançta kalması için yapıyoruz. Bugün Çorum'da açılışını yaptığımız Çocuk ve Yıldızlar Ligi de bu amaca ulaşmak için araçlarımızdan sadece bir tanesi. Federasyon olarak 2010 yılında hayata geçirdiğimiz faaliyetimize ilk başta çocuk ligi olarak başlamıştık. Yaklaşık 3 yıl bu şekilde devam ettik. 2013 yılından itibaren de Çocuk ve Yıldızlar Ligi olarak iki ayrı kategoriye ayırarak devam ediyoruz."

Tulay, bu tür turnuvaların çocuklara farklı değerler de kattığını dile getirerek, "Bu tip turnuvaları çocuklarımıza sadece sportif organizasyonlar açısından değil kültürel yönden de bir şeyler katmak için düzenliyoruz. Turnuvalar boyunca aileleriyle birlikte vakit geçiriyorlar, yeni arkadaşlar ediniyorlar ve organizasyonun düzenlendiği kentlerimizi tanıyorlar. Bu açıdan da önemli buluyoruz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de organizasyonun Çorum'da yapılmasını sağlayan Satranç Federasyonu yönetimine teşekkür ederek, turnuvanın centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

-İlk hamle Tulay'dan

Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Tulay, başlangıç masasındaki bir sporcunun adına ilk hamleyi yaparak, turnuvayı başlattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden takımların da yer aldığı turnuvada, 45 ilden 109 takım ve 532 sporcu mücadele edecek. Turnuva, 6 Mayıs Çarşamba günü sona erecek ve dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title