Haberler

Saski Genel Müdürü Keleş Açıklaması

"Kuraklığın yaşandığı bu mevsimde su tasarrufu çok daha önemli”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Kuraklığın yaşandığı bu mevsimde su tasarrufu çok daha önemli" dedi.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede 7 yıllık periyotlarla kuraklık yaşandığını, bu durumun alınan tedbirlerle vatandaşlara hissedirilmediğini vurguladı.

Bu yıl yaşanan kuraklığın, 2007 yılındaki kuraklığa göre daha geniş bir bölgeyi etkilediğini belirten Keleş, "Ülkemizin zaten su zengini bir durumda olmadığı dikkate alındığında, vatandaşlarımızın yılın tüm zamanlarında suyu tasarruflu kullanmaları gerekiyor. Bu esasen bizim inanç ve kültürümüzün de bir gereğidir. Ne var ki böyle dönemlerde su tasarrufunun önemi bir kat daha artıyor. Vatandaşlarımızın su tasarrufuna özen göstermesi gerekiyor. Özellikle kuraklığın yaşandığı bu mevsimde su tasarrufu çok daha önemli" ifadesini kullandı.

Su tasarrufuna yönelik önemli adımlar attıklarının anlatan Keleş, şunları söyledi:

"SASKİ olarak, kayıp-kaçak oranı yüksek şebekeleri yeniliyoruz. Kaçak oranımızı her yıl düşürüyoruz. Ancak hala istediğimiz noktada değiliz. Önceden de planladığımız gibi, 2014 yılı bizim için bu konuda çok büyük kapsamlı projeleri hayata geçirme konusunda, şehir içi şebeke imalatlarının başlayacağı yıl olacak. Bu noktada en fazla sıkıntı yaşadığımız, depremden sonra değişmeyen Erenler, Serdivan, Arifiye, Söğütlü ilçelerimizin içme suyu şebekelerini tamamen yenileyeceğiz. Bunun için 50 Milyon liraya yaklaşan bir yatırım gerçekleştireceğiz. Kurum olarak su tasarrufuyla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İnşallah bir iki yıl içerisinde kaçak oranları noktasında, Türkiye ortalamasından çok daha iyi noktalara geleceğiz." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Rüstem Keleş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title