Haberler

Saruhanlı'da Kafkas Şenliği Coşkusu

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Yeni Osmaniye Mahallesinde Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği programı düzenlendi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Yeni Osmaniye Mahallesinde Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği programı düzenlendi.

Saruhanlı Belediyesi'nin desteğiyle Saruhanlı ilçesine bağlı Yeni Osmaniye Mahallesindeki mesire yerinde düzenlenen Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği'ne Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Yaralı burada yaptığı konuşmada bayramların, festivallerin, şenliklerin ve Hıdırellezlerin insanları bir araya getiren, gönülleri buluşturan güzel günler olduğunu kaydetti.

21 Mayıs 1864 yılında Anavatanları olan Kafkasya'dan koparılarak Anadolu'ya ve dünyanın çeşitli bölgelerine göç ettirilen Çerkezlerin maruz kaldığı Büyük Çerkez Sürgününün 151. yılına gelindiğini ifade eden Yaralı şunları söyledi: "Yaşadıkları acılara ve çektikleri zorluklara rağmen yerleştikleri toprakları ikinci bir vatan olarak kabul eden ve içinde bulundukları toplumun milli ve manevi hassasiyetlerine saygı gösteren Çerkezler kimliklerini korumayı başarmışlardır. Farklı etnik kökenden, farklı mezheplerden ve farklı inançlardan 77 milyon insanın yaşadığı bu coğrafyada bizler kardeşçe yaşıyor, birbirimizin örf ve adetlerine saygı gösteriyoruz. Kültürel farklılıklarımız, dillerimiz, geleneklerimiz aslında bizlerin zenginliğidir. Dillerimiz, görüntülerimiz nasıl olursa olsun biz biliyoruz ki ve inanıyoruz ki hepimizin ortak bir dili var. O da sevginin dili, kardeşliğin, dostluğun dili. Bu dil hepimizde ortak oldukça bizler güçlü bir millet ve devlet olarak sonsuza kadar kardeşlik içinde yaşarız. Bildiğiniz gibi artık 'Yeni Türkiye' diyoruz. Ülke olarak büyük hedeflerimiz, büyük projelerimiz var. Bunun için her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi korumalı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Bizler Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Burada herkes elini taşın altına koyacak. Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden bir bütün olarak ülkemizi 2023 ve 2071'e taşıyacağız."

Programdaki konuşmaların ardından Kafkas oyunları ve gösterileri sergilendi. Vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Mahalle muhtarı Hasan Hırçınar, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saruhanlı Belediyesi Hüseyin Yaralı Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title