Haberler

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı Açıklaması

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu ifade etti.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu ifade etti.

Başkan Yaralı, "Ahilik Kültürü Çıraklık ve Mesleki Eğitim Haftası" dolayısıyla yayınladığı mesajında ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürünün, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilat olduğunu belirten Yaralı şunları kaydetti; "Ahilik kültüründe doğruluk, dürüstlük, kardeşlik var. Bu bakımdan Ahilik kültürünün çocuklarımıza ve gençlerimiz aktarılması çok önemli. Biz tarih boyunca doğruluk, dürüstlük ve kardeşliğe önem vermiş, bunu vazgeçilmez bir değer olarak benimsemiş bir toplumuz. Dolayısıyla Ahilik bizim kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birisidir."

Ahiliğin, Anadolu'da varlığı bin yıldan beri süregelen, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muamele yapılan, Türk Milletinin köklü geleneklerinden biri olduğunu ifade eden Yaralı, şöyle devam etti; "Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkarları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu'da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Bizlerde yerel yönetimler olarak her zaman esnaf ve sanatkarlara ve Ahilik Kültürü' ne destek vereceğiz. Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik Kültürünün korunması dileklerimle esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yaralı Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title