Haberler

Sarkisyan'ın Ağrı Dağı İle İlgili Sözleri

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Ağrı Dağı ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Ağrı Dağı ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek "Dağ bizim dağımız, Ermeni dağcılar Ağrı Dağı'na sadece tırmanış yapabilir" dedi.

Karaca, yaptığı açıklamada Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın çocuklara "Biz Karabağ'ı düşmandan kurtardık, Ağrı Dağı size kaldı" sözlerini eleştirerek, şunları söyledi:

"Spor evrenseldir. Dağcılık sporu da evrenseldir. Biz geçmişte dostluk adına Ermeni dağcıları Ağrı Dağı'na yaptığımız tırmanışlara davet ettik. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz tırmanışlara önceki yıllarda Ermeni dağcılar da davetimiz üzerine katılarak zirveye tırmandı.

Dağ bizim dağımız, Ermeni dağcılar Ağrı Dağı'na sadece tırmanış yapabilir. Ağrı dağı bizim vatan toprağımız. Ağrı Dağı ayrıca inanç turizmi açısından da çok önemli bir dağ. İsteyen her dağcı, gereken izinleri alıp, Türk rehber eşliğinde Ağrı Dağı'na tırmanış yapabilir ama dağı alamaz. Sarkisyan'ın sözleri siyasi ama Ağrı bizim dağımız.

Geçmişte Ağrı Dağı'na tırmanan Ermeni dağcıların dağı bizden geri alma fikirlerinin olduğunu hiç sanmıyorum. Biz Ermenistan ile spor adına dostluk adına her zaman iyi ilişkiler kurulmasından yanayız ama bizim dağımıza göz konulmasına da asla izin vermeyiz. "

Karaca, bu yıl 30 Ağustos'ta yapılacak Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na çok sayıda yabancı dağcının da davet edildiğini sözlerine ekledi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title