Haberler

Sarıkamışlılar Piknik Şöleninde Buluştu

Güncelleme:

2 bin civarında Sarıkamışlı, Buca Kaynaklar Hüseyinoğulları Mesire ve Piknik Alanı'nda düzenlenen '5.Geleneksel Piknik Şöleni'nde buluştu.

İzmir ve İzmir'e yakın çevre illerde yaşayan 2 bin civarında Sarıkamışlı, Buca Kaynaklar Hüseyinoğulları Mesire ve Piknik Alanı'nda düzenlenen '5.Geleneksel Piknik Şöleni'nde buluştu.

Davetliler Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

Sarıkamışlıların daha yakından tanışma ve kaynaşma imkanı bulduğu 5.Geleneksel Piknik Şöleni sabahın erken saatlerinden başlayıp ve akşam saatlerine kadar devam etti. 2 bin civarında Sarıkamışlının katılımıyla gerçekleşen ve dernek yönetimi tarafından davetlilere mangalın yanı sıra Kars yöresine ait yöresel yemeklerinde ikram edildiği piknikte yemeklerin yenmesinin ardından davetliler, çalan davul zurna eşliğinde yöreye özgü halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.

Binler Buluştu

Aşağı Sallıpınar Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği piknik, Kaynaklar Hüseyinoğulları Mesire ve Piknik Alanında büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. 2 bin civarında Sarıkamışlının katılımıyla gerçekleşen pikniğe, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Güngör Kaya ve CHP'li bazı yöneticilerinde aralarında bulunduğu siyasetçi grubu da katıldı.

Karabağ ve Kaya'ya Büyük Alkış

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile CHP'li Meclis Üyesi Güngör Kaya, piknik alanındaki katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanırken uzun süre alkış aldı. Kendilerine gösterilen ilgiden ve dostane yaklaşımlardan dolayı oldukça memnun olduğunu ifade eden CHP'li Güngör Kaya 'Bize gösterilen ilgilerden dolayı Karslı kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Kaya konuşmasına ek olarak şunları söyledi: Her zaman demokrasinin öncü savunucularından olan Karslı kardeşlerimizle bugün burada el ele omuz omuza olmaktan onur duyuyorum' dedi.

İzmir'de Yaşayan Koca Bir Çınarız

Piknik Şöleninin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hüseyin Candan, her yıl geleneksel hale gelen pikniğin bir tanesini daha yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek "Bugün bizler için çok önemli bir gün. Çünkü bu gün Hemşerilerimizin, akrabalarımızın, eşimizin, dostumuzun, köylülerimizin, memleketlilerimizin yani bizlerin özüyle kaynaştığı, dostluklarını pekiştirdiği, hasretlerini, özlemlerini giderdiği bir gündür. Bizler, Aşağı Sallı Pınarlılar olarak, hemşehrileriyle bağlarını hiçbir zaman koparmamış bir tarafı Kuva-i Milliye ruhu olan, bir tarafı da sosyal demokrasi, halkçılık, özgürlük ve demokrasi anlayışın bütünleştiği Sarıkamışlılarız. İzmir'de yaşayan koca bir çınarız. Bizler özümüzü, kültürümüzü ve en önemlisi değerlerimizi yitirmemek için birbirimize sahip çıkacağız. Derneğimize ve köyümüze sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece güzel günler hep bizimle ve hemşehrilerimizle olacaktır. Birlik-beraberliğimizin artmasına ve bu birlikteliğin yeni nesillere de aktarılmasında büyük faydası olan bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Dernek yönetiminde bulunan ben ve arkadaşlarımın felsefesi her daim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için olmuştur ve olacaktır da. Bu inanç ve kararlılıkla bugün bu coşkuya ortak olup piknik şölenimize katılan ve desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Karabağ Güngör Kaya İzmir Buca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title