Haberler

Sarıkamış'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Sarıkamış’ta 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıkamış'ta 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Meydanı'ndaki törene Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Recep Aladağ, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Oğur, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, daire müdürleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet mensupları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir,Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün, Demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümünü kutlamanın büyük gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929 yılında söylediği "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanın karşısındadır" diyen Sarıkamış Emniyet Müdürü Reşit Çilingir, "1934'te "Polis, asker kadar disiplinli,hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şevkatli olmalıdır" düsturuyla gece gündüz çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: "Vatandaş odaklı hizmeti en iyi şekilde yürütmek, polis-halk ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Daha güvenli, daha huzurlu bir Sarıkamış için Polis-Vatandaş el ele olmalıdır. Bu anlamda görev başında şehit olan arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anar, şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine, gazilerimize, emeklilerimize ve tüm meslektaşlarım ile fedakar ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Ayrıca bu anlamlı günümüzde bizlerle beraber olan, törenimize katılan herkese şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, saygılar sunarım."

Gaziler meydanındaki tören, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödüllerini vermesiyle sona erdi. Ardından Emniyet Müdürü Çilingir, Emniyet Müdürlüğü'nde tebrikleri kabul etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sarıkamış Aladağ Yerel Haberler

title