Haberler

Sarıkamış'ta Bütün Şehitlerimizi Anacağız"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Geleneksel Sarıkamış Şehitleri Anma Zirve Tırmanışı'nın, bu yıl 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Geleneksel Sarıkamış Şehitleri Anma Zirve Tırmanışı'nın, bu yıl 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırmanışın 23-25 Aralık'ta Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenleneceğini belirterek, " Allahuekber Dağları'nda gerçekleştirilecek Geleneksel Sarıkamış Şehitleri Anma Zirve Tırmanışı, bu yıl 250 dağcının katılımıyla düzenlenecek." dedi.

Tırmanışı, 1914'teki Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen binlerce Mehmetçik'in adına düzenleyeceklerini ifade eden Başar, "Tırmanış, harekatla aynı tarihte yapılıyor. Hava şartları aynı, şu anda eksi 30'ları bulan dereceler var. Tabii ki şehitlerimizin o günkü hislerini birebir anlamamız mümkün değil ama biraz da olsa o anları yaşamaya çalışıp onları rahmetle anacağız." diye konuştu.

O günlere nazaran çok daha gelişmiş ekipmanlar ve teknolojik malzemelere sahip olduklarını vurgulayan Başar, şu ifadeleri kullandı:

"Yine de hava şartları oldukça zorlu olacak. 250 sporcumuz dağda yatacak. Tırmanış 3 gün sürecek. Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünden başlayacak. Rota, harekat sırasında askerlerimizin şehit olduğu bölgeleri içeriyor. Onların yürüdüğü yollardan geçilecek. Kars Valiliği ile ortak çelenk koyup, saygı duruşunda bulunacağız ve İstiklal Marşı okuyacağız."

"Tırmanışı, ülkemizde son dönemdeki terör saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi ve istenmeyen olaylarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza adayacağız." diyen Başar, şöyle devam etti:

"Toplumun üzerinde yaşatılmak istenen olumsuz havayı biraz olsun dağıtmak, terör psikolojisini biraz olsun unutturmak, şehitlerimizi anmak ve onlara duyduğumuz saygıyı gösterebilmek adına bu tırmanışı çok önemsiyoruz. Sadece Sarıkamış'ı değil bütün şehitlerimizi anacağız. Ocak ayında da Gençlik ve Spor Bakanlığımız Sarıkamış'ta bir faaliyet düzenleyecek. Ona da katılacağız."

Ersan Başar, 2017 yılında faaliyet sayısını artıracaklarını anlatarak, "Dağlarımız dağcılarımızındır. Yurdumuzun her köşesinde zirvelerde Türk bayrakları dalgalanmaya devam edecek. Sağ olsunlar, kulüplerimiz, dağcılarımız çok destek veriyorlar. Sarıkamış tırmanışı da kulüplerimizden çok büyük destek gördü. Büyük katılım ve heyecan var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Allahuekber Dağları Sarıkamış Kars Spor Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title