Haberler

'Sarıgül Tenekeden Teyyare Değil'

TDH Lideri Mustafa Sarıgül, "Karşınızda bulunan Sarıgül, tenekeden teyyare değil.'' Dedi.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber çiçek'in ölüm yıldönümü anma etkinliklerine katılmak için geldiği Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde basın mensuplarına açıklama yaparken, "Karşınızda bulunan Sarıgül, tenekeden teyyare değil. Karşınızda bulunan Sarıgül, boşa ateş etmez. Karşınızda bulunan Sarıgül'ün makam ve mevki hırsı yok" diye konuştu.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber çiçek'in ölüm yıldönümü etkinliklerine katılmak için helikopterle Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki Afrodit Termal Tesisleri'nde gelen Türkiye Değişim Hareketi'nin Lideri Sarıgül'ü bağımsız Belediye Başkanı Kamil Saka, TDH Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve Edremit İlçe Başkanı Sait Sait Tekin ile bir grup vatandaş karşıladı. Sarıgül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Değişim Hareketi'nin, Türkiye'deki düğümleri çözmek için yola çıktığını söyledi. Sarıgül, "Karşınızda bulunan Sarıgül, tenekeden tayyare değil. Karşınızda bulunan Sarıgül, boşa ateş etmez. Karşınızda bulunan Sarıgül'ün makam ve mevki hırsı yok. Mevki hırsım olsa, Şişli Belediyesi 50 vilayetten daha büyük belediye, o belediyeyi yönetiyorum ve ömür boyu da yönetirim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Allah gani gani rahmet eylesin Erdal İnönü'den sonra makamı bırakıp aranıza giren bir arkadışınız olacağım. Karışınızda Turhan Güneş, Orhan Eyüpoğlu, Mustafa üstündağ'ın talebesi var. Sarıgül nereden geldiğini biliyor, nereye de gittiğini biliyor" dedi.

Yüzde 5-10 oy oranını değil yüzde 48 oy oranını hedeflediklerini, buna ulaşmak için Türkiye'yi dolaştıklarını söyleyen Sarıgül, TDH'nin herkesi hiçbir siyasi parti gözetmeden kucakladığını dile getirerek, "Başı açık da başı kapalı da bizim kardeşimizdir. TDH iktidar olduğunda 'ötekimiz' olmayacak. ülkede sorunlarımız var. Zeytin para ediyor mu? Gübrenin, mazotun parasını ödeyebiliyor musunuz? ürününüzü hak ettiği değere satabiliyor musunuz? Ay sonunu getirebiliyor musunuz? İş yerlerinizi çalıştırıp, ihracat yapabiliyor musunuz? üniversiteden mezun olunca iş bulabiliyor musunuz? Bugünkü siyasetten ve yönetimden memnun musunuz? Değişmesini istiyor musunuz? İşte o zaman çare var. çare TDH, çare sizsiniz. Başarımızı çekemeyen siyaset baronları bizi oyuna getirip tahrik etmeye çalışıyor. O baronların oyunlarına gelmeyiz. Biz her şeyi açık ve net söyleyen bir hareketiz. Biz çare bulmak için dolaşıyoruz. Şu anda Türkiye'de kurumlar tıkandı, kurumlar arasında büyük bir kavga var, büyük bir mutsuzluk var. Bu mutsuzluğu yok etmek için Türkiye'nin her noktasını dolaşıyoruz. Türkiye Değişim Hareketi, iktidarın anahtarını teslim alacak olan tek siyasi güçtür. Bizim iki tane gücümüz var; Hak'ka inanıyoruz, halkımıza da sonuna kadar güveniyoruz. Bizi bu noktaya taşıyan önce Hak'kın gücü sonra da halkın gücü. Türkiye'de ilk defa bir siyasi hareket gönüllerde kuruluyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin "TDH, ne zaman partileşecek?" sorusunu da, "Her şeyin zamanı var. Önce tarlaya tohumları ektik, Haziran'da hasat alma zamanı ve toplama zamanı" diyerek, hareketin haziran ayında partileşme sürecini başlatacağı mesajını verdi.

ANMA TÖRENİNE KATILDI

Mustafa Sarıgül, açıklamalarının ardından partililerin oluşturduğu konvoyla Edremit'in Tahtakuşlar Köyü'ne hareket edip, Türk halk müziği sanatçısı Ali Ekber çiçek'in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katıldı. Köy mezarlığındaki Ali Akber çiçek'in anıt mezarında, sanatçının eşi Can çiçek ve kızı Ebru çiçek'in de aralarında yer aldığı yaklaşık 1500 kişinin katıldığı törende konuşan Sarıgül, "Ali Ekber ozan, birliği severdi, beraberliği severdi, dayanışmayı severdi, dostlarını çok severdi. Muhabbet etmeyi, sofra kurmayı, yedirmesini, içirmesini ve lokmasını paylaşmasını severdi. İşte bugün burada, yine dört yıl aradan sonra bizleri burada bir araya getirmeyi başardı. Aradan dört yıl geçmesine rağmen bağrımızda kapanmayan, acısı dinmeyen, gönlümüzdeki yeri dolmayan büyük ozanımızı bugün burada hep beraber hatırlamaya bir kez daha topluca beraberce anmaya geldik. Gelecek kuşaklarda, bizden sonraki kuşaklarda anmaya devam edecektir" dedi.

Sarıgül, anma törenine katılanlarla birlikte Ali Ekber çiçek'in mezarına gül bıraktıktan sonra, havayolu ile İstanbul'a dönmek için köyden ayrıldı.

Mezarlıktaki anma töreninin ardından köy meydanında pilav ve ayran dağıtıldı.

( Ahmet ERTAN / EDREMİT - Balıkesir / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title