Haberler

Sarayönü'de 30 Bin Kişiye, 30 Bin Ağaç

Ağaçlandırma çalışmalarına verdiği önemle bilinen Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, görev süresi boyunca ilçenin nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturacağını bildirdi.

Ağaçlandırma çalışmalarına verdiği önemle bilinen Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, görev süresi boyunca ilçenin nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturacağını bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Görev süresi içinde ilçe genelinde, Sarayönü'nün nüfusu kadar fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten Yıldız, "1 kişiye 1 ağaç düşecek. Görevimizi tamamlayıncaya kadar 30 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kuyulusebil'de 100 dekar araziye 3 bin fidan dikileceğini de vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Konar'da da muhtarlık tarafından tahsisi yapılan 140 dekarlık arazi ağaçlandırılacak. Karabıyık'da 900 dekar için Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılması planlanan bir çalışma var. Kayıören'de, İstanbul'da ki Kayıörenli'ler Derneği ve Sarayönü Ziraat Odası tarafından 2, 5 kilometrelik köy girişine bin adet fidan dikilerek ağaçlandırılacak. Karatepe'de geçtiğimiz hafta başlatılan çalışma büyük bir proje. Maliyeti Sarayönü Ziraat Odası tarafından karşılanan ve içerisinde TEMA ve köy halkının da yer aldığı bir proje. Rüzgar perdesi projesi kapsamında Karatepe'de toplulaştırılan arazilere 10 bin rüzgar perdeleri oluşturulacak. "

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title