Haberler

SAP, Arı Neslini Koruma Altına Aldı

Güncelleme:

Einstein, dünyanın sonunun arı neslinin yok olmasıyla gerçekleşeceğini öne sürmüştü.

Bilim insanlarınca da büyük önem verilen bu teori, dünyanın lider kurumsal iş uygulamaları sağlayıcısı SAP'nin doğanın korunması ve sürdürülebilirlik konularında yeni bir proje başlatmasına neden oldu.

"Adopt a Bee" projesiyle herkesin bir arıyı sahiplenmesini teşvik eden SAP, arı nüfusunun çoğaltılması için her bir arı için Afrika'da yürütülen "Hives Saves Lives" (Hayat Kurtaran Kovanlar) çalışmasıyla maddi destekte bulunuyor. Ne kadar çok arı sahiplenilirse, SAP de projeye o kadar fazla destek oluyor ve giderek daha çok arı koruma altına alınıyor.

Dünyadaki yiyeceklerin %90'ı toplam 100 bitki türünden elde ediliyor ve bu bitki türlerinin 3'te 2'si arılar sayesinde yaşamını davam ettirebiliyor. Ancak günümüz çevre koşullarında zarar gören arılar artık nesli tükenen canlı türleri arasına girmek üzere, çünkü Ortadoğu'da bulunan arı nüfusunun %85'i ve ABD ile Avrupa'daki arı nüfusunun %30'u azalmış durumda.

"Adopt a Bee" projesiyle gün geçtikçe azalan arı popülasyonunu dengelemeyi amaçlayan SAP, böylece gezegenimizde zincir gibi birbirine bağlı olan canlı türlerinin varlığını da güvence altına alıyor. Doğadaki dengenin korunmasına katkıda bulunmak isteyen herkes www.adopt-a-bee.com adresinden bir arıyı ücretsiz olarak sahiplenebiliyor.

SAP, kurumları tüm iş süreçlerinde uçtan uca desteklerken, bir yandan da sürdürülebilir bir dünya için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Einstein'ın arı nesli tükendiğinde dünyanın sonunun geleceğine dair kurduğu teori, SAP'nin yeni sürdürülebilirlik çalışmasının temelini oluşturuyor. SAP, canlı türlerinin hızla tükenmeye başladığı gerçeğinden yola çıkarak, doğayı korumak adına önemli bir proje başlattı. Gün geçtikçe azalan arı popülasyonunu dengelemek ve bugün var olan bitki, hayvan ve diğer canlı türlerinin gelecekte de devamlılığını sağlamak adına harekete geçen SAP, Afrika'da yürütülen "Hives Saves Lives (Hayat Kurtaran Kovanlar)" çalışmasına "Adopt a Bee" adlı bir projesiyle destek oluyor. SAP'nin bu projesi, sadece arı ve diğer canlı türlerini değil, aynı zamanda Afrika'da geçimini bal üretimi ile sağlayan halkın yaşamını sürdürmesinde yaptığı katkıyla da ayrı bir öneme sahip.

Ortadoğu'daki Arıların %85'i, Avrupa'daki Arıların %30'u Yok Olmuş Durumda

SAP, "Adopt a Bee" projesiyle herkesin www.adopt-a-bee.com sitesi üzerinden ücretsiz olarak bir arıyı sahiplenmesini teşvik ediyor. Site üzerinden ne kadar çok arı sahiplenilirse, SAP de projeye o kadar fazla maddi destekte bulunuyor ve sonuçta daha çok arı koruma altına alınıyor. SAP böylece, yaşam zincirini birbirine bağlayan en önemli canlı türü olan arıları koruyarak doğadaki tüm canlıların varlığını korumaya yönelik önemli bir çalışmaya katkıda bulunuyor. Zira dünyadaki yiyeceklerin %90'ı toplam 100 bitki türünden elde ediliyor ve bu bitki türlerinin 3'te 2'si arılar sayesinde yaşamını davam ettirebiliyor. Ancak günümüz çevre koşullarında zarar gören arılar artık nesli tükenen canlı türleri arasına girmek üzere, çünkü Ortadoğu'da bulunan arı nüfusunun %85'i ve ABD ile Avrupa'daki arı nüfusunun %30'u azalmış durumda.

Bir Arıyı Sahiplenerek Siz de Doğanın Kurtarılmasına Yardım Edin

Başta mobilite olmak üzere, sunduğu çözümlerin birçoğuyla daha sürdürülebilir dünyayı desteleyen SAP, "Hives Saves Lives" projesini sürdürülebilirlik vizyonunun bir parçası olarak, dünyanın geleceği için önemli bir yere koyuyor. SAP, Hives Save Lives projesine finansal destek vermesinin yanı sıra dünya çapında bir farkındalık yaratmak adına www.adopt-a-bee.com adresi üzerinden de çalışmalar yürütüyor. Dileyen herkes kendisi ve sevdikleri için site üzerinden ücretsiz olarak bir arıyı sahipleniyor, sahiplendiği arıya bir isim verebiliyor ve kişiye özel sertifikasını anında bilgisayarına kaydedip çıktısını alabiliyor. Bunun yanında Adopt A Bee web sitesini ziyaret edip bir arıyı sahiplenen herkes, önemli günlerde arısının göndereceği özel e-postalarla projenin sürecini de takip edebiliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile ilerleyen projenin hedefi toplam 10 bin arının sahiplenilmesi. Proje şimdiye kadar özellikle sosyal medya üzerinde paylaşılarak birçok kişiye ulaştı.

Dünyanın İlk Arı Olimpiyatları Düzenlendi

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Londra Olimpiyatları süresince, SAP de doğadaki mücadeleye internet üzerinde düzenlediği "Arı Olimpiyatları" ile destek oldu. SAP'nin hayata geçirdiği "Adopt a Bee" projesi kapsamında www.adopt-a-bee.com adresinde gerçekleştirilen "Bee Games" adlı arı olimpiyatları internet kullanıcılarından büyük ilgi gördü. Siteyi ziyaret edenler, hem sporcu arılardan birini ücretsiz olarak sahiplendiler hem de SAP'nin bir arıyı daha koruma altına almasını sağlamış oldular. Site ziyaretçileri sahiplendikleri arının Arı Olimpiyatlarında hangi branşlarda yarışacağını seçerek bu heyecana dahil oldular. Eğer ilgili branşta Londra Olimpiyatları'nda yarışan Türk sporcular madalya kazandılarsa, arılar da Arı Olimpiyatları'nda sembolik bir madalyaya ulaştılar. Arıları sahiplenen internet kullanıcıları da bir anlamda doğaya destek verdikleri için sanal bir madalyayla ödüllendirilmiş oldular.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Albert Einstein Londra Afrika Teknoloji Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title