Haberler

Santral Kavgası Duruşması Görülmeye Başlandı

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı İbrahimkavağı Köyü Madran Dağı zirvesine, kurulmak istenen RES nedeniyle geçen ay jandarma ve İbrahimkavağı Köyü halkı arasında çıkan olayla ilgili davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı İbrahimkavağı Köyü Madran Dağı zirvesine, kurulmak istenen rüzgar enerjisi santrali (RES) nedeniyle geçen ay jandarma ve İbrahimkavağı Köyü halkı arasında çıkan olayla ilgili davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Çine Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 14. 20'de başlaması gereken duruşma, Aydın E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulanan sanık Gülşen Emeksiz'in geç getirilmesiyle 15. 30'da ancak başlayabildi. CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın da ortağı olduğu Kıroba Elektrik Üretim A. Ş. tarafından kurulmak istenen RES'e karşı çıkan köylüler ile jandarma arasında 21 Haziran günü arbede çıkmış 4 asker ve çok sayıda köylü çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olayın ardından İbrahimkavağa Köyü Muhtar azası Alalaaddin Eser ile Muhtarın gelini Gülşen Emeksiz, 'kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmak ve yaralamak' iddialarıyla tutuklanırken, 16 köylü hakkında da benzer suçlamalarla dava açıldı.

Çine Adliyesi önünde toplanan İbrahimkavağı Köyü'nden yaklaşık 100 kişi, duruşmanın başlamasını ağaç altlarında oturarak bekledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden çok sayıda çevik kuvvet polisinin takviye olarak istendiği Çine İlçesi'nde duruşma saatinin gelmesi gerginlikle beklendi.

Duruşma için Adliye'ye ilk olarak 5 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Alaaddin Eser getirildi. Adliye girişinde soruları yanıtsız bırakan Eser'in ardından 10 yıl hapsi istenen tutuklu Gülşen Emeksiz cezaevi aracından köylülerinin alkışları arasında elleri kelepçeli şekilde Adliye'ye sokuldu.

Mahkeme salonuna önce tutuklu yargılanan İbrahimkavağı Köyü birinci azası Alaattin Eser ve Köy Muhtarı Süleyman Emeksiz'in gelini Gülşen Emeksiz alındı. Daha sonra sırasıyla diğer 16 sanık ile müşteki durumundaki 5 Çine İlçe Jandarma Komutanlığı personeli mahkeme salonuna alındı.

Mahkeme başkanı hakim Mete Arslantaş, 'olayın toplumda infial yarattığı kanaatine varıldığı ve kamu güvenliği sağlanması açısından davanın kapalı oturumda görülmesi' yönünde karar aldı ve duruşmayı izlemeye gelen basın mensuplarını dışarı çıkarttı.

Açılan davada tutuksuz yargılanan köylülerden Muhtar Süleyman Emeksiz'in kardeşi Halil İbrahim Emeksiz mahkeme salonunda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Görevlilerin yardımıyla duruşma salonundan çıkartılan Emeksiz, bir süre Adliye önünde ambulans bekledi. Olay yerine çağırılan ambulansla Emeksiz, Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Emeksiz'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 30 metrekare büyüklüğündeki Çine Adliyesi'ndeki duruşma salonunda 18 sanık, 5 müşteki, 2 avukat, bir hakim, bir savcı, bir katip ve bir mübaşir olmak üzere toplam 29 kişi aynı anda bulundu. - Aydın / Çine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title