Haberler

Şanlıurfalı kebapçılar Avrupa'ya tepkili

Güncelleme:

İsviçre'de gazeteci Daniel Graf geçen günlerde ortaya bir kampanya atarak kebabın yasaklanmasını istedi. Daha önce İtalya'da kebap, döner ve lahmacun yasaklanmıştı. Her geçen gün Avrupa'dan Türkiye mutfağına ama özellikle de Şanlıurfa'ya özgü yemekler bir bir siliniyor. Urfa'daki kebapçılar tepkili.

İsviçre'de gazeteci Daniel Graf geçen günlerde ortaya bir kampanya atarak kebabın yasaklanmasını istedi. İlk başlarda fazla yandaş bulamayan bu kampanya her geçen gün daha da ilgi görmeye başladı. Gazeteci Daniel Graf'ın ortaya attığı kebabın yasaklanması kampanyasına aşırı sağcı parti SVP'den de destek geldi. İsviçreli Gazeteci Daniel Graf'ın ortaya attığı İsviçre'de kebap satışının yasaklanması talebi SVP'den de destek buluyor.
Daniel Graf basına verdiği demeçte şunları söyledi; "Burkanın İsviçre'de yasaklanması doğru bir karardır. Yüzler kapalı bir şekilde cinsiyeti belli olmayan kişilerin aramızda dolaşmaları bu terör ortamında uygun değil. Bunlar göz önüne alındığında kebap yasağı da gündeme gelmelidir. Kampanyanın sloganı ise 'kebap İsviçre gıda kültüründe yok' olacak."
Kampanya dâhilinde reklam verilecek ve caddelere hazırlanan pankartlar asılacak.

İTALYA'DA DA KEBAP, DÖNER VE LAHMACUN YASAKLANMIŞTI
Türk mutfağına ait yemekler Avrupa'dan silinmeye başlandı. İsviçre'de kebap yasaklandı, kampanyalar başladı, pankartlar asılmaya başlandı. Aynı olay ise İtalya'da da yaşanmıştı. İtalya'nın Verona kentine kebap ve dürümcülerin gittikçe yayılması üzerine belediye harekete geçmişti. Verona Belediye Meclisi'nde 6 ay önce alınan kararla bundan böyle kent merkezinde "etnik gıda hazırlayıp satan işletmelerin" açılması yasaklandı. İtalyan basını tarafından "kebap yasağı" olarak yorumlanan kararla ayrıca, ürünlerinin yüzde 50'sinden fazlası kızartma olan işletmelere de bundan böyle kent merkezinde ruhsat verilmeyeceği belirtilmişti.

TEPKİLER HER GEÇEN GÜN ÇOĞALIYOR
İsviçre'de kebap satışının yasaklanması için başlatılan kampanyaya kebap ustalarından tepkiler her geçen gün çoğalıyor. Konu ile ilgili değerlendirme yapan kebap ustaları yapılan yasağı mutfakta ırkçılık olarak değerlendirdi.

DOĞAN: TÜRKLERİN ÇOĞUNLUKTA YAŞADIĞI BÖLGELERDE SERBEST BIRAKILMALI
Şanlıurfa'da kebapçı ustası Ahmet Doğan, yasağa tepki göstererek, "Biz de geçen gün kararı televizyonda izledik. Anlamadığım bir şey var, yani orada yaşayan Türk insanı yok mu? Tamam, siz yemiyorsunuz ama belki onlar yemek istiyor. Yasak olmasa bile Türklerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde serbest bırakılmalı. Nasıl biz Türkiye'nin her yerinde onların yemeklerinin satışına izin verip, saygı gösteriyorsak, aynı saygıyı onlarda yemeklerimize göstermelidir. Ben bunu mutfakta ırkçılık olarak kabul ediyorum" dedi.

ATEŞ: KEBAP BİZİM MİLLİ DEĞERİMİZDİR
Kebap ustası Ebubekir Ateş ise kebabın Türk milletine ait olan bir yemek olduğundan dolayı yasaklandığını ifade etti. Ateş, "Ne demek oluyor bu şimdi? Nasıl yasaklanıyor, aklım almıyor. Her yemek istenilen yerde yenilebilir. Buna kimse karışamaz. Çıkın dışarı bizim Urfa'da çarşıda İtalya yemeklerinden tutun da her ülkenin yemeklerini bulabilirsiniz. Biz de kalkıp o zaman yasaklayalım. Ama bu diğer ülkelerin kültürlerine saygısızlık olur. Kebap bizim milli değerimizdir. Oradakiler tüketmesinler. Aşçısı gide yapar, hoşunuza gitmiyorsa yemezsiniz. Olay bu kadar basittir. Yasak aslında yemek için değil. O yemek sırf bizim olduğu, bizim millete ait olduğu için yasaklandı aslında" diye konuştu.Kaynak: Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title