Haberler

Şanlıurfa ve İlçelerinde Ramazan Bayramı Kutlamaları

Güncelleme:

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Ramazan Bayramı, Urfa ve ilçelerinde de kardeşlik duyguları içinde kutlandı.

VALİ KÜÇÜK KIZ YETİŞTİRME YURDUNDA'YDI

Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı, polisevi ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti.

İlk olarak İl Jandarma Komutanlığı'ni ziyaret eden Küçük ve beraberindekiler, burada askerle selamlaşarak bayramını kutladı. Ardından polisevine geçen heyet burada emniyet amirleriyle bayramlaştı.

Son olarak Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret eden Vali Küçük ve beraberindekiler burada kalan çocuklarla bir araya geldi.

Küçük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada bayramda hatırlanması gereken insanların olduğunu söyledi. Bayramın en büyük amacının ilgiye şefkate ihtiyacı olan insanlarla bir araya gelmek olduğunu aktaran Küçük, "Bayramda öksüzler ve yetimler bekliyor birileri gelsin bizi ziyaret etsin diye. Özellikle bayramdaki bu ziyaret onların yüreğinde büyük bir sevinç yaratıyor. Burada yalnız olmadıklarını biliyorlar ve görüyorlar. Bizlerin yaptığı bu ziyaret onlar için hayata tutunma dalıdır" dedi.

Küçük, açıklamanın ardından yurtta kalan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

BAKAN ÇELİK VE BAŞKAN GÜVENÇ, VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Bakan Faruk Çelik, Ramazan Bayramı dolaysıyla geldiği Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Balıklıgöl Halil-urrahman Camiinde vatandaşlarla beraber Bayram namazını kıldı.

Bayram Namazını vatandaşlarla birlikte kılan Bakan Çelik, Başkan Güvenç ve beraberindeki heyet namaz çıkışında namaza gelen vatandaşlarla bayramlaşarak, tek tek kucaklaşıp Ramazan bayramını sabahın erken saatlerinde kutladı.

Camii avlusunda vatandaşlarla bayramlaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve bürokratlar eşlik etti.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Güvenç, çocuklarla yakından ilgilenerek bayram şekeri ikram etti. Şanlıurfalıların geleneklere sahip çıktığını belirten Başkan Güvenç, herkesin büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek Fatiha okumasının önemine değindi.

AK PARTİ'DEKİ BAYRAMLAŞMAYA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa AK Parti tarafından hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü İlçe belediyelerinin ve teşkilatlarının de katıldığı bayramlaşma törenine kent halkı yoğun ilgi gösterdi.

Hacı Bekir sofrasında düzenlenen bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Milletvekilleri; Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Abdülkerim Gök, Emin Önen, Mahmut Kaçar İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Teşkilatları, Sivil toplum Kuruluşu Temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfalıların bayramını tebrik ederken Bayramın Şanlıurfa'ya ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

AK PARTİ'DEN SAADET, MHP, HDP VE CHP'YE BAYRAM ZİYARETİ

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı Ramazan Bayramı dolayısıyla Saadet Partisi, MHP, HDP Ve CHP'ye Bayram Ziyareti Gerçekleştirdi.

AK Parti heyeti bayramlaşmaya Saadet Partisi Partisinden Başladı. Saadet Partisinde kendilerini İl Başkanı Halil Yiğit ve partililer karşıladı. Halil Yiğit kendilerine bayram ziyaretini gerçekleştiren AK Parti Heyetine teşekkür etti. Amaçlarının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan partilerle bu güzel bayram gününde bir araya gelmek olduğunu söyleyen AK Parti Teşkilat Başkanı Bekir Kan; "Demokratik yarışın vazgeçilmezi olan partilerimizle bayramlaşmak ve güzel bayram gününde bir ziyaret etmek istedik" dedi.

AK Parti Heyeti, Saadet Partisinden Sonra Sırasıyla MHP'yi ziyaret etti. MHP İl Binasında gerçekleşen bayram ziyaretinde MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz ve partililer hazır bulundu.

Heyet daha sonra HDP İl Başkanı Celalettin Ekmen'ne bayram tebrikinde bulundu. AK Parti heyeti son olarak CHP'yi Şanlıurfa İl Başkanı Azizi Aydınlık'ı ziyaret etti.

AK PARTİ HİLVAN VE SİVEREK TEŞKİLATLARINDA BAYRAMLAŞMA

AK Parti'nin Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek İlçelerinde düzenlediği Bayramlaşma törenini vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Günün ilk bayramlaşma töreni, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme, İl Başkan Yardımcıları, Mehmet Eriten, Emin Baylan Hilvan Koordinatörü Mahmut Akar, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Hilvan Belediyesi çay bahçesinde düzenlendi.

İl Başkanı Av. Yusuf eğilmez Başkanlığındaki AK Parti Heyeti Hilvan'daki Bayramlaşma töreninden sonra Siverek AK Parti İlçe binasında düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

İlçenin Camikebir Mahallesi güney caddesi üzerinde bulunan Siverek AK Parti ilçe binasında gerçekleşen bayramlaşmaya Şanlıurfa milletvekili M. kasım Gülpınar, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ilçe Başkanı İlhan Çelik, Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık, İl Başkan Yardımcıları, Mehmet Eriten, Emin Baylan Hilvan Koordinatörü Mahmut Akar ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Bayramlaşmaya gelen Siverek bedensel engelliler basketbol takımı sporcuları Siverek ak parti ilçe başkanı İlhan Çelik'e takımlarına verdiği destekten dolayı plaka et takdim ettiler.

Buradaki Bayramlaşma da yaklaşık iki saat sürdü.


EYYÜBİYE'DE BAYRAMLAŞMA

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan Bayramı nedeniyle bayram namazını Eyüp Peygamber Makamı Camisinde kıldı, ardından namaza gelen yüzlerce kişi ile burada bayramlaştı.

Ramazan Ayının dopdolu geçtiği Eyyübiye İlçesinde bugün sabah erken saatlerde binlerce kişi bayram namazına akın etti. Bayram namazına gidenlerden biri ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci idi. Başkan Ekinci, bayram namazını Eyüp Peygamber makamında yüzlerce kişi ile kıldı. 06:10'da kılınan bayram namazına erken saatlerde giden Başkan Ekinci, burada ilçe halkıyla birlikte Filistin için dualar etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bayram namazı sonrası Cami imamı ve görevleri ile birlikte ilçe halkıyla kucaklaşıp bayramlaşma sevinci yaşadı. Uzun kuyruğun oluştuğu cami içerisinde bayramlaşma yaklaşık 1 saat sürdü.

BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ

Eyüp Peygamber Makamı Camisinde gerçekleşen bayram namazı ve bayramlaşmanın ardından bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Bzi Bayrama kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Tabi buruk bir bayram, malumunuz İslam coğrafyasındaki zulüm devam ettiği müddetçe, bizim bayramlarımız buruk olacak. İnşallah bu bayramda, bayram sevinçlerini alacağımız bir bayram olur ve zulüm altındaki tüm İslam coğrafyası zulümden kurtulur. Burada yapılacak olan dualar ise kurtuluşa vesile olur. Güzel bir bayram sabahı insanlarımızla, vatandaşlarımızla beraber Eyüp Peygamber Makamı'nda kalabalık bir şekilde, buradaki hutbede tek gündem maddesi Müslümanların zulüm altında inim inim inlemeleri ve bu tarz ibadetlerle Müslümanların uyanışına vesile olur. İnşallah burada yapılacak dualarla bu tarz sorunlar yaşanmaz. Ben, bundan sonraki süreçte de yeni ramazanları, yeni bayramlar inşallah Rabbimiz hayırlısıyla bizi kavuşturur ve inşallah yapacağımız hizmetlerle de, ilçemize Eyyübiyemize yakışır hizmetler olur. Bizler insanlarımızın duasını almaya devam ederiz inşallah" temennisinde bulundu.

Başkan Ekinci ardından, Harran Kapı Aile Mezarlığına giderek burada hayatını kaybeden yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dualar okudu.

BEDİÜZZAMAN'DA ŞEKER VE GÜL DAĞITILDI

Öte Yandan Harran Kapı ve Bediüzzaman Aile Mezarlığında Eyyübiye Belediyesi tarafından, yakınlarının kabir ziyaretlerine gelen vatandaşlara şeker ve gül suyu ikram edildi. Meclis Üyesi Bilal Tekatlı'nın organize ettiği bu uygulama vatandaşlar tarafından güzel karşılandı. Başkan Ekinci'de şeker ve gül suyunun ikram edildiği Harran Kapı ve Bediüzzaman Aile Mezarlıklarını dolaşarak burada vatandaşların bayramını kutladı.

VİRANŞEHİR'DE BAYRAMLAŞMA

Viranşehir Belediyesi tarafından ilçede bayramlaşma programı yapıldı. Belediye Başkanı Emrullah Cin ve BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş ile partililer, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde bayramlaştı.

Programda konuşan Cin, Ramazan Bayramı'nın İslam dünyasında kalıcı bir barışa, kardeşliğe ve eşitliğe vesile olmasını temenni ederek, ilçe halkının bayramını kutladı.

Bir çok İslam ülkesinde bayramın buruk geçtiğini vurgulayan Cin, şunları kaydetti: ''Bizler halkımızı kucaklıyor ve onların bayramlarını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Ama bakıyoruz ki Suriye'de, İran'da, Filistin'de ve birçok Müslüman ülkesinde bayram buruk yaşanıyor. Bizlerde bu burukluğu hissediyoruz. Bundan dolayı ümit ediyoruz ki en kısa zamanda akan kan durur ve insanlar suçsuz yere artık ölmez. Herkes mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşar.''

ZİRAAT ODASI'NDA BAYRAMLAŞMA

Şanlıurfa Ziraat Odası Ramazan Bayramını çiftçiler, sivil toplum kuruluşu, çeşitli siyasi parti ve kurum temsilcileri ile bayramlaşarak karşıladı. Çok sayıda çiftçiyi ve üyeyi yönetim kurulu bizzat karşılayarak misafirleri ile bayramlaştı. Bayram dolayısıyla Karaköprü Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Kaytan ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Ziraat Odası'na ziyarette ziyarette bulunarak yönetim kurulu, üyeler ve çiftçiler ile bayramlaştı. Bayramlaşma sırasında çiftçiler ile istişarede bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu çiftçilerin karşı karşıya olduğu elektrik sorunun çözülmesini istedi.

Bayramlaşmada Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlarken, Ortadoğu'da İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların bir an önce durmasını diledi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE BAYRAMLAŞMA

Harran Üniversitesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni bu yılda 28 Temmuz 2014 tarihinde bugün (Bayramın birinci günü ) yapıldı.

Saat 15.00'te Yenişehir Yerleşkesi Kafeteryasında düzenlenen bayramlaşma törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve Üniversitemiz çalışanları katıldılar.

Törene katılanlarla sohbet eden Rektör Mutlu, yaptığı açıklamada; "Tüm halkımızın, akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın ramazan bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum" Dedi.

Rektör Prof.Dr. Mutlu, Bayramın tüm dünyaya barış, sevgi ve esenlikler getirmesini temenni ederken, Türkiye'nin huzurlu bir ülke olduğunu, diğer İslam ülkelerini örnek göstererek bayramı tam anlamıyla kutlayamadıklarını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ramazan Bayramı Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title