Haberler

Şanlıurfa - Şanlıurfalı Berivan'ın Özgürlük Sevinci

Ailesinin 'batmanlı Berivan Özgür Kaldı, Urfalı Berivan'ın Suçu Ne?' Diyerek Özgürlük İstediği 15 Yaşındaki Berivan P., Bir Hafta Sonra Döndüğü Evinde Gözyaşları İçerisinde Karşılandı.

Ailesinin 'Batmanlı Berivan özgür kaldı, Urfalı Berivan'ın suçu ne?' diyerek özgürlük istediği 15 yaşındaki Berivan P., bir hafta sonra döndüğü evinde gözyaşları içerisinde karşılandı.

POLİSE taş atıp, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 18 yaşından küçük 3 çocuk dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. 18 yaşındaki ablası ile birlikte tutuklanan ve ailesinin 'Batmanlı Berivan özgür kaldı, Urfalı Berivan'ın suçu ne?' diyerek özgürlük istediği 15 yaşındaki Berivan P., bir hafta sonra döndüğü evinde gözyaşları içerisinde karşılandı. Anne ve babası, sarılarak öptükleri Berivan'ın özgürlüğüne sevindiklerini ama diğer kızları Gülistan'ın tutuklu oluşunun içlerinde burukluk oluşturduğunu söyledi. Cezaevinde aile özlemi ile gözyaşı döktüğünü söyleyen Berivan P. ise, okuluna devam edip, psikolog olarak kendisi gibi mağdur çocuklara yardımcı olmak istediğini ifade etti.

Geçtiğimiz 15 Ağustos'ta PKK terör örgütünün ilk silahlı eyleminin yıldönümünde, BDP tarafından Süleymaniye Mahallesi'nde etkinlik düzenlemiş, geç saatlerde sona eren etkinliğin ardından bir grup slogan atarak yürüyüşe geçmişti. Ellerinde molotof kokteyli bulunan grupta aralarında 15 yaşındaki Berivan P., 16 yaşındaki İbrahim Y. ve 17 yaşındaki Mehmet Y.'nin de bulunduğu 8 kişi, polise taş attıkları ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. 2 gün yapılan sorgulamalarının ardından geçtiğimiz salı gün Adliye'ye sevk edilen aralarında 18 yaşından küçük 3 çocuğun da bulunduğu 8 şüpheliden 7'si, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak, kamu malına zarar vermek ve görevli memura görevini yaptırmamak için direnmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşananların ardından aileleri; kamuoyunda 'Taş atan çocuklar yasası' olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle, cezaevlerindeki çocuklar serbest bırakıldığı süreçte, 15 yaşındaki Berivan P, 16 yaşındaki İbrahim Y. ve 17 yaşındaki Mehmet Y'nin tutuklanmasının kendilerini şoke ettiğini belirterek, gözyaşı döküp adalet beklediklerini dile getirmişti.

BİR HAFTA SONRA SERBEST BIRAKILDI

TMK'da yapılan değişikliğe rağmen tutuklanmaları ile dikkat çeken 3 çocuğun avukatlığını yapan Ferhan Paydaş, bir üst mahkemeye itirazının sonuçsuz kalması üzerine dosyanın yetkili olan Çocuk Suçları Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti. Bir üst mahkemeye, TMK'da yapılan düzenlemeyi de hatırlatarak yaptıkları itirazın reddedildiğini söyleyen Avukat Ferhat Paydaş, "Dosyayı görevli ve yetkili olan Çocuk Mahkemesi'ne taşıdık. Çocuk Mahkemesi'de tüm dosya kapsamında yaptığı incelemenin ardından müvekkilim olan 3 çocuğun salıverilmesini kararlaştırdı. Böylece, yasalar kapsamında çocuk sayılan 2'si öğrenci olan 3 müvekkilim bir hafta sonra serbest kaldı. Bu süreç zarfında müvekkillerim 7 gün boyunca haksız şekilde cezaevinde kalmış, aileleri de mağdur edilmiştir" dedi.

ANNESİNE SARILIP, AĞLADI

Ailesinin, yazdığı mektup ile taş atan çocukların simgesi haline gelen Batmanlı Berivan S.'yi örnek göstererek özgürlüğünü istedikleri Şanlıurfalı adaşı Berivan P., dün akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edildi. Cezaevi dışında kendisini bekleyen babası Ali P., ile birlikte Eyyüp Nebi Mahallesi'ndeki evine gelen Berivan P'yi, annesi Emine P. gözyaşı içerisinde sarıp öperek hasret giderdi. Yakınlarının da kucakladığı Berivan P'nin özgürlüğü yakınlarını mutlu ederken, aynı olayda tutuklanan diğer kızları 18 yaşındaki Gülistan'ın ise halen cezaevinde olması ise ailenin sevincini yarım bıraktı.

Kızına kavuşmanın mutluluğu ile gözyaşı döken anne Emine P., Berivan'a kavuştuğu için mutlu, Gülistan'dan ayrı olduğundan dolayı ise hüzünlü olduğunu belirterek, "Kızlarım suçsuz yere cezaevine girdi. Berivan'ıma kavuştum, Gülistan'ımın da serbest bırakılmasını istiyorum" dedi. Baba Ali P. ise, içlerinde buruk bir sevinç olduğunu belirterek, "Bu sorun artık bitsin. Hem kızım Gülistan, hem de suçsuz yere cezaevinde olan diğer çocuklar özgürlüğüne kavuşsun. Çünkü, bu çocukların cezaevine girmesi çözüm değil. Eğitim çağında olan ve okulda, ailelerinin yanına olması gereken çocukları cezaevine koymak asla çözüm olmaz" diye konuştu.

PİSOKOLOG OLACAĞIM

Bir hafta cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan 15 yaşındaki lise öğrencisi Berivan P. ise, dört duvar arasında ailesini çok özleyip, gözyaşı döktüğünü söyledi. Hem kendisinin, hem de kendisini korumak için olay yerine gelen ablasının haksız yere tutuklandığını ileri süren Berivan P., şöyle konuştu:

"Biz şenliğe gitmiştik. Şenliğin ardından sesler duyunca gittiğim noktada polisler beni yakaladı. Beni yere yatırıp, bir polis üzerime oturdu ve nefes almamam için burnumu tıkadı. Bu sırada beni görünce korumak için yanıma gelen ablamı da gözaltına aldılar. Hiçbir ilgimiz yokken polisler bizi götürdü ve sonra tutuklandık. Şimdi özgürüm ve yeniden ailemin yanında olduğum için çok mutluyum. İnşallah ablam da en kısa zamanda yanımızda olur. Ben eskiden avukat olmak istiyordum. Ama son yaşadığım olayın ardından, ifademin alınması sırasında psikologların olumsuz davranışları ve ilgisizliği beni çok üzdü. Bunun için ben de fikrimi değiştirip, psikolog olmaya karar verdim. Okuluma devam edeceğim ve psikolog olup, gelecekte benim gibi mağdur olacak çocuklara destek vereceğim."

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

----------------------------------

- Cezaevinden tahliye olan Berivan babası ile eve gelirken

- Kızını evin kapısında karşılayan anne ve kardeşleri

- Kızına sarılıp gözyaşı döken anne

- Berivan'ın yakınlarının elini öpüp, kardeşlerine sarılması

- Sevinç gözyaşı döken anne ve baba ile röp.

- Berivan ile röp.

- Avukat Ferhan Paydaş ile röp.

- Kapıdan el sallayan Berivan

- Cezaevinin dış görüntüsü

- Genel ve detay görüntüler

Haber:Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Bakmadan Geçme

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title