Haberler

Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yılı dolayısıyla, Göbeklitepe kazı alanında barışı simgeleyen güvercinler uçuruldu.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla, Göbeklitepe kazı alanında barışı simgeleyen güvercinler uçuruldu.

Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ile CHP Milletvekilleri Sedef Küçük, Sena Kaleli ve Nurettin Demir'in aralarında bulunduğu bir grup, "dünya barışına katkıda bulunmak" amacıyla "tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen Göbeklitepe kazı alanında bir araya geldi.

Kazı alanında yetkililerden bilgi alan gruptakiler daha sonra, barışı simgeleyen yaklaşık 50 güvercin uçurdu.

Belediye Başkan Vekili Yücetepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin Göbeklitepe ile başladığını savunarak, "Şanlıurfa Belediyesi olarak 11 Nisan kurtuluş gününde biz de tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe'de, barışın sembolü olan bu güvercinleri Urfa'dan dünyaya uçuruyoruz. Umuyorum ki barış ve kardeşliğin daim olduğu bu topraklarda 93 yıl önce olduğu gibi bugün de özgürlüğe sahip çıkılır" dedi.

CHP Milletvekili Kaleli de tarihi geçmişiyle etkileyici olan kentten barış güvercinleri uçurulmasının çok anlamlı olduğunu belirtti.

Barış mesajının doğru yerleri bulmasını dileyen Kaleli, "Umarız bugün güvercinlerin uçtuğu bir gün olmakla kalmaz, barışın kalıcı, sürdürülebilir olması için atılması gereken diğer adımların da atılmasını sağlar" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Demir Sedef Küçük Sena Kaleli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title