Haberler

Şanlıurfa İhh 520 Yetimi Sevindirdi

Şanlıurfa İHH İYD, Şanlıurfa’da bu yıl 8’nci Yetim Sevindirme programında 520 yetimi sevindirdi.

Şanlıurfa İHH İYD, Şanlıurfa'da bu yıl 8'nci Yetim Sevindirme programında 520 yetimi sevindirdi.

İHH İnsan Yardım Vakfı, her yıl bahar aylarında dünya genelinde geleneksel hale getirdiği 'Yetim Dayanışma Günleri' (YDG) kapsamında bu yıl Şanlıurfa İHH İYD Şanlıurfa'daki 8. Yetim Sevindirme Programını düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 520 yetime çeşitli oyuncak ve nakdi yardımda bulunuldu. Karaköprü Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, İHH merkez yetim biriminden Emine Güler, Erdoğan Kaşkaya, Gönüllüler, yetimler ve yetim anneleri katıldı. Etkinlik yetim çocuk Ramazan Sevim'in okuduğu Kuran'ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran'ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi ve Şanlıurfa İHH İYD Başkanı Behçet Atila, Dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşıp insani yardımlarda bulunduklarını, Şanlıurfa'da da 601 yetime sponsor olduklarını söyledi. Sponsor oldukları yetimlere her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Atila, "Her yıl bahar aylarında kutsal emanetler olan yetimlerimiz için Yetim Dayanışma Günleri kapsamında tertiplediğimiz programlarla yetimlerimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu yılda Şanlıurfa'da sekizincisini düzenlediğimiz programda 520 yetimi oynayacağımız oyunlarla ve vereceğimiz hediyelerle yüzlerini güldüreceğiz" dedi.

YETİMLER BİZLERE BİR EMANETTİR

Yetimlerin kendilerine bir emanet olduğunu ifade eden Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Biz hayata imtihan gözüyle bakıyoruz. Bizlerin imtihanı yetimlere yardım ederek yüzlerini güldürmekse, sizlerin imtihanı ise bu tarz bir musibet karşısında göstereceğiniz sabırdır. Bu gerçekten güzel bir programdır. Biz bu programda olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Çocuklarla halat çekme oyunu, koşu yarışı ve çeşitli oyunlar oynandı. Yetim çocuklar ilahi ve şiirler okudu. Okul bahçesinde serilen hasırlar üzerinde çocuklarla beraber cemaatçe öğle namazı kılındı. Program katılanlara yemeklerin ikram edilmesinin ardından yetim annelerine zarf içinde nakdi yardım, çocuklara da oyuncakların verilmesinin ardından program sona erdi. Aileler servislerle tekrar evlerine bırakıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ekinci Karaköprü Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title