Haberler

Şanlıurfa - Hortumun Vurduğu Mezrada Ağır Hasar

Hortum Dehşeti Saniye Saniye Görüntülendi Haberine Ek

HORTUM DEHŞETİ SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ HABERİNE EK

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nin Şekerli Köyü Oluk Mezrası'nda, dün akşam saatlerinde ortaya çıkan ve cep telefonu kamerasıyla da saniye saniye kaydedilen hortum dehşetinin faturası ağır oldu. Hortumun ardından köyde iki ev yıkılırken, eşyaları da kullanılamaz hale geldi. Çatıların uçtuğu, elektrik direklerinin devrildiği ve çok sayıda fıstık ağacının kökünden söküldüğü 60 haneli mezra sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Siverek'te dün akşam etkili olan yağış öncesi, saat 17.00 sıralarında Şekerli Köyü Oluk Mezrası'nda aniden ortaya çıkan hortum, köye kadar gelmişti. Büyük korkuya yol açan hortum, bir mezra sakini tarafından da cep telefonuyla kaydedilmişti. Görüntülerde, hortumun köye yaklaşması ve bazı evlere verdiği zarar dikkat çekerken, insanların yaşadığı korku da sık sık dua etmeleri ve ağlamaları ile ortaya çıkmıştı.

HASAR AĞIR

Dün yaşanan hortumun ardından mezrada yaşayan birbiriyle amca çocuğu olan Hüseyin ve Deniz Zengin'e ait iki ev kullanılamaz hale geldi. Hortumun köye yaklaştığını görünce korkup, çocuklarını da yanlarına alarak dışarı çıktıklarını söyleyen Hüseyin ve Deniz Zengin, "Hortumu görünce evden kaçtık ve uzaktaki yakınlarımızın yanına sığındık. Hortum etkisini kaybettikten sonra döndüğümüz evlerimizi yerle bir olmuş halde bulduk" dedi.

Evlerindeki başta beyaz eşyalar olmak üzere tüm malzemelerinin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen amca çocukları, "Konuyu yetkililere bildirdik. Jandarma'dan bize hasar tespiti için ekiplerin geleceği söylendi. Şu ana kadar gelen giden kimse olmadı, biran önce devletimizin mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz" dediler.

Mezrada yaşanan hortum dehşetinin ardından çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanlarının telef olduğunu ve fıstık tarlalarındaki çok sayıda ağacın kökünden söküldüğü söyleyen vatandaşlar da, mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, hortum sırasında devrilen elektrik direkleri nedeniyle mezraya elektrik verilemezken, DEDAŞ görevlilerinin mezrada onarım çalışmalarına başladığı görüldü.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------------

- Mezrada hortumun yıktığı evler

- Duvar altında kalan ev eşyaları

- Mezra sakinlerinin yıkılan evdeki eşyaları araması

- Hortumun uçurduğu çatılar, yıkılan direkler

- Fıstık tarlasında kökünden sökülen ağaçlar

- Köylüler ile röp.

- Mezradan genel görüntüler

- Genel ve detay görüntüler

(Haber -Kamera: Mehmet SEZGİN -SİVEREK -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title