Haberler

Şanlıurfa - Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen Şanlıurfa'da

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere türkiye'ye gelen finlandiya cumhurbaşkanı tarja halonen, gezisinin ikinci gününü şanlıurfa'da geçiriyor.

ÇEŞİTLİ temas ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, gezisinin ikinci gününü Şanlıurfa'da geçiriyor. Öğle saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Halonen, kentin simgesi olan Balıklıgöl'de balıklara yem attı. Kent merkezindeki çok sayıda milletvekili aday adayının afişlerini görünce şaşıran konuk Cumhurbaşkanı'na Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan seçim süreciyle ilgili bilgiler verdi.Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen eşi Pentti Arajarvi ve Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Kirsti Eskelinen'in de aralarında bulunduğu grupla öğle saatlerinde uçakla Ankara'dan Şanlıurfa'ya geldi. GAP Havaalanı'na inen konuk Cumhurbaşkanı'nı, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve protokol üyeleri karşıladı. Uçaktan inen ve kendisine sunulan çiçeği alan Cumhurbaşkanı Halonen, karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Halonen, havaalanındaki karşılama töreninin ardından Ankara'dan gelen Cumhurbaşkanlığı'na ait zırhlı makam aracı ile kent merkezine hareket etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Şanlıurfa Valiliği'ne gelen konuk Cumhurbaşkanı, burada da kendisini karşılayanlarla tokalaştıktan sonra polis mangasını selamlayıp, Valilik şeref defterini imzaladı. Valilik makamında Vali Nuri Okutan ile basına kapalı görüşme yapan Halonen'e burada çeşitli hediyeler verildi.

ADAY ADAYLARININ AFİŞLERİ ŞAŞIRTTI

Cumhurbaşkanı Halonen'in Valilik binası çıkışında bulvar üzerinde bulunan çoğunluğu AK Partili olan milletvekili aday adaylarının afişleri dikkatini çekti. Afişlere göz gezdirdikten sonra Vali Nuri Okutan'a sebebini soran Halonen'e, seçim sürecinde olduğu anlatıldı ve 12 milletvekili çıkaracak kentte bir siyasi partide 249 aday adayı bulunduğu ifade edildi. Vali Nuri Okutan, konuk Cumhurbaşkanı'na aday tespiti için izlenen yöntemi de tercüman vasıtasıyla anlattı. Konuk Cumhurbaşkanı Valiliğin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı da makamında ziyaret etti. Girişinde zabıta ekipleri tarafından selamlanan Halonen, Fakıbaba ile yaptığı basına kapalı görüşme sonrası Balıklıgöl'e hareket etti.

BALIKLARA YEM ATTI

Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Fakıbaba ve eşlerinin de eşlik ettiği ziyarette, Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen, bilgiler aldıktan sonra kutsal olduğuna inanılan göldeki balıklara yem attı. Halonen ve beraberindekilere daha sonra Vali Nuri Okutan tarafından Balıklıgöl yakınlarında bulunan bir otelin mağara restaurantında öğle yemeği verildi. Vali Okutan, yemek sırasında gazetecilere kısa bir açıklama yaparak, Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen'i Şanlıurfa'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Finlandiya Cumhurbaşkanı Sayın Halonen önemli bir siyasetçidir. Türkiye ziyareti kapsamında şehrimizi tercih etmiş olması bizim için çok anlamlı. Burada kendilerine yöresel lezzetlerin sunulacağı bir yemek hazırladık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Halonen, öğle yemeğinin ardından Kadın Destek ve Eğitim Merkezi'nde incelemeler yapıp, Harran Üniversitesi'nde öğrencilere hitap edecek. Konuk Cumhurbaşkanı son olarak helikopter ile havadan incelemeler yapıp GAP projesine ilişkin bilgiler alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title