Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Kadın kursiyerlerden sergi.

Topdağı Kadın Destek Merkezindeki kurisiyerler, hazırladığı ürünler sergiledi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, merkezide eğitim gören kadınların hazırladığı el emeği göz nuru giyim ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadınların eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek,  destek merkezleriyle kadınların meslek sahibi olduğunu ifade eti.

Kursiyerlerden Muhsine Kaya ise katıldığı okuma yazma kursunda okuma yazmayı öğrendiğini, kursta gördüğü eğitimin hayatını çok kolaylaştırdığını kaydetti.

Kursiyerlerin hazırladığı giysileri minikler öğrencilerin katıldığı defileyle podyumda tanıtıldı.

Öğrenci servisleri denetlendi

Şanlıurfa'da öğrenci servisleri denetlendi.

Kapaklı Pasajı kavşağında yapılan denetimlerde polis ekipleri, sürücülerin evraklarını incelendi, öğrencilere, servise binerken ve serviste nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

Trafik polisi Hakan Akpınar, çocukların geleceğin teminatı olduğunu bundan dolayı denetimleri önemsediklerini kaydetti.

Öğrenci servislerini okulların açık olduğu aylarda daha sık denetlediklerini aktaran Akpınar, şunları söyledi:

"Araçların gerekli olan belgelerinin bulunup, bulunmadığına bakıyoruz. Şoförün de yeterlilik belgesine bakıyoruz. Eksik evraklar gördüğümüzde gerekli ceza işlemlerini uyguluyoruz. Özellikle servislerde, emniyet kemerlerine bakıyoruz. Tek amacımız, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleridir."

Servis şoförü Müslüm Kanlıtaş ise denetimlerden memnun olduklarını, öğrencileri taşırken trafik kurallarına dikkat ettiklerini ve emniyet kemeri takmadan yola çıkmadığını belirtti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Akpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title