Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa

Suruç İlçesi'nde hayırsever işadamı Fethi Şimşek tarafından yaptırılan iki okul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Suruç İlçesi'nde hayırsever işadamı Fethi Şimşek tarafından yaptırılan iki okul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali Celalettin Güvenç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fethi Şimşek Kız Anadolu Lisesi ve Yukarı Ataklar köyündeki ilköğretim okulunun ilçede eğitim alanındaki sorunların giderilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

"Bu okullarda çocuklarımız eğitim görecektir" diyen Güvenç, işadamı Şimşek'e eğitim konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

İşadamı Fethi Şimşek de ilçede zor şartlar altında öğrenim gördüğünü ve her şeye rağmen bu seviyeye ulaştığını belirtti.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesinin kesildiği törene, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenboğa, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile davetliler katıldı.

-Evinin bahçesi "müze" gibi

Siverek'in Karakeçi köyünde bahçesi eski ev gereçleri ve tarım aletlerinin yanı sıra üzerinde şekiller bulunan taşlarla süslenen köy evi ilgi görüyor.

Gazetecilerin görüştüğü Mahmut Karakeçili, doğaya ve tarihe büyük önem verdiğini belirtti.

40 yıldan bu yana topladığı eski ev gereçleri, tarım aletleri ve şekilli taşları bir süre önce evinin bahçesine yerleştirdiğini aktaran Karakeçili, "Evim adeta açık hava müzesi gibi oldu. Zamanımın çoğunu bahçede geçiriyorum. Köyümüzü ziyaret eden herkes bu aletlere ilgi gösteriyor. Amacım koleksiyonumdaki eserlerin sayısını artırmak" diye konuştu.

-Siverek'te halı saha turnuvası

Siverek'te kamu kurum ve kuruluşların takımlarının mücadele edeceği halı saha turnuvası yapıldı.

Eğitim-Sen Temsilciliği'nce organize edilen turnuvada 26 takım mücadele edecek. 3 hafta sürecek turnuva sonunda dereceye girecek takımların sporcuları ödüllendirilecek.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Fethi Şimşek Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title