Haberler

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarına İlgi

Siverek Müftü vekili Sami Soytürk, ilçedeki yaz Kur'an kurslarına 8 bin 940 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi.

Siverek Müftü vekili Sami Soytürk, ilçedeki yaz Kur'an kurslarına 8 bin 940 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi.

Soytürk,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur'an kurslarının ilçedeki tüm cami ve Kur'an kurslarında başladığını söyledi.

Çocukların yaz tatilini dini eğitimle değerlendirmesinin amaçlandığını belirten Soytürk, şunları kaydetti:

"Kurslarımızda çocuklarımıza, Kur'an-ı Kerim alfabesini öğrenme, duaların kavratılması, Hz. Muhammed'in hayatının özetlenmesi ve cami ile cemaatin önemi gibi dini bilgiler verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrenciler için özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz dağıtıldı. İlçemizde 8 bin 940 çocuğumuz kurslarımıza kayıt yaptırdı. İlçe genelindeki 215 kursta 228 öğreticimiz görev yapıyor."

Güney Mahallesi'ndeki Nedim Çobanoğlu Camisinin imamı Mahmut Bozkuş da öğrencilerin kurslara yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Öğrencilerin vakitlerini iyi geçirebilmesi için sosyal etkinlikte düzenlediklerini anlatan Bozkuş, kurs döneminin verimli geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Şanlıurfa Siverek Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title