Haberler

Şanlıurfa'da Suriyeli Gerginliği

Güncelleme:

Şanlıurfa'da ekmek almaya giden 2 çocuğu, Suriyelilerin dövmesi üzerine mahalle karıştı. Çıkan olaylarda bir ev, bakkal ve fırın taşlandı.

Şanlıurfa'da, ekmek almaya giden 2 çocuğu, Suriyelilerin dövmesi üzerine mahalle sakinleri ayaklandı. Kavgada Suriyelilerin bir bakkal ile fırına taşlarla saldırması üzerine toplanan mahalleliler ise Suriyelilerin oturduğu bir evi taş yağmuruna tutu. Gerginliğin büyümesi üzerine her iki grup arasında geniş güvenlik önlemi alan polis tarafları güçlükle sakinleştirdi. Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da huzur kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, alkışlar eşliğinde 'Suriyeli istemiyoruz' sloganını attı.

ÇOCUK KAVGASIYLA BAŞLADI

Olay, gece saatlerinde merkez Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, fırından ekmek almaya giden yaşları 12-14 arasında olan 2 çocuk henüz nedeni öğrenilmeyen bir sebep yüzünden Suriyeli gençler tarafından tekme tokatla darp edildi. Olayı gören mahalle sakinleri çocukları darp eden Suriyelilerle kavga etti. Bunun üzerine yaklaşık 20 kişilik Suriyeli bir grup kavgaya karışan mahalle bakkalını ve fırını basıp işyerinin camlarını kırıp zarar verdi. Güçlükle Suriyelilerin elinden kurtulan mahalle sakinleri için toplanan vatandaşlar, bu kez Suriyelilerin ikamet ettiği bir evi taş yağmuruna tutu. Mahallede gerginliğin artması üzerine vatandaşlar polisten yardım istendi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi çevre güvenliğini alarak, her iki grup arasında set oluşturdu. Sokakta rahat gezemediklerini ve ailelerinin başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyleyen mahalle sakinleri, "Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da artık huzurumuz kaçtı. Bu insanlar ellerinde taş ve silahlarla evlerimizi basıyorlar. Artık bizim yarınlarımız yok, doğacak güneşimiz yok. Hiçbir zaman kapımızı açık bırakıp insanlara güvenemiyoruz. Suriyeliler artık içimiz sızıp ailemize, namusumuza, şerefimize göz diktiler. Başbakan Erdoğan'ı sevdiğimiz için biz oylarımızı ona verdik. O da kampları oy için boşaltıp bu Suriyelileri başımıza bela etti" diyerek tepkilerini dile getirdi.

SURİYELİLERİN EVLERİNİ YAKILMASINI POLİS ÖNLEDİ

Mahalle sakinlerinin ayaklanması üzerine bir grubun Suriyelilerin kaldığı evi yakmak istemesi üzerine polis, toplanan kalabalığı çember içine alarak, olayların büyümemesi için uzun süre dil döktü. Yaşanan kavga nedeniyle olay yerindeki öfkeli vatandaşlar, polisler tarafından güçlükle sakinleştirilerek evlerine gönderildi. Polis ikinci bir olayın yaşanmaması için sabaha kadar mahallede güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağlarbaşı Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500

Yorumlar (16)

Tc:

Arkadaş suriyelinin suçu yok Esad suçlu kabahatli

6
31
yanıtYanıtla
adaletiniz batsın:

Her şehirde suriyeli bayanlar pavyonlara konsimatriz olarak zorla çalıştırılıyor binlercesi kadın tüccarlarının elinde hayat kadınlığı yapıyor...Siz onlara bu şekilde davranın sonra ufak bir olayı büyütün

11
22
yanıtYanıtla
burak:

suriye sınır kapısı açılsın diye yıllaca kava etmişlerdi urfalılar şimdi açıldı daha ne istiyorlar istedikleri oldu

17
10
yanıtYanıtla
dörtyolluu:

esadın gözünü seveyim iyi yapıyrormus bu suriyelilere

18
8
yanıtYanıtla
TÜRK:

GECE VAKTİNE KADAR DIRDIRLARINDAN BIKTIK MERSİNDE. NE KADAR KÜSTAH İNSAN BU SURİYELİLER BÖYLE SAYGILARI YOK BUNLARA EV KİRAYA VERENLERİ ....

23
1
yanıtYanıtla
veli veli:

doldurdu bakalım ne ya varacak..benim vergimle karınlarını doyurur sonra da azarlar.

20
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Savas''tan kacan insanlari seve seve bagrimiza basaris. Ölüme terk edecek halimiz yok ama onlar da rahat durmali. Sucsuz, caresiz bize siginmis Suriyeliler zan altinda kalmasin.

9
9
yanıtYanıtla
ZEYD_BİN_HARİSEzeyd_bin_harise575@hotmail.com:

edepleriyle oturup kalksınlar, insanları çevreyi rahatsız etmesinler ağır taşı ne yel alır ne sel alır. doğru düzgün durana kimse bir şey yapmaz.. birde vatanından kaçıp savun mayan adamlardan kimseye hayır gelmez.....

yanıt0
yanıt0
MODARATÖR_YANLI_VE_TARAFLISIN_..........zeyd_:

gayserili çok bağrına basacaksan al kucağına oturttur. doyur besle ama terbiye etmeyi unutma.. biz istemiyoruz o kadar

yanıt0
yanıt0
alp:

türkiye sınırları yol geçen haline döndü be ülkede ne ararsan var bide utanmadan hala akpyi savunuyosunuz

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title