Haberler

Şanlıurfa´Da Sulama Kanallarında Ölümüne Serinlik Yaşlılar Cemide Serinliyor

Şanlıurfa'da, Çöl Sıcaklarına Dayanamayan Çocuklar, Tehlikeli Olmasına Rağmen DSİ'ye Ait Sulama Kanalları ile Süs Havuzlarında Serinlerken, Mevsim Normallerinin Üzerindeki Hava Sıcaklığından Bunalan Yaşlılar İse Hasan Paşa ile Dergah Camisi'nde Uyuyarak Serinlemeye Çalışıyor.

Şanlıurfa'da, çöl sıcaklarına dayanamayan çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanalları ile süs havuzlarında serinlerken, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığından bunalan yaşlılar ise Hasan Paşa ile Dergah Camisi'nde uyuyarak serinlemeye çalışıyor.

ŞANLIURFA'da, 45 dereceyi bulan kavurucu çöl sıcaklarından serinlemek isteyen küçük çocuklar, sulama kanallarında ölümüne serinliyor. Akçakale ve Harran ovasındaki verimli tarım arazilerini suya kavuşturan sulama kanallarında 'Kanala girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısına aldırış etmeden yüzen çocuklar, kızgın toprak üzerinde ise güneşlenmeyi ihmal etmiyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli yatırımlarından biri olan Atatürk Barajı'ndan alınan suyu Harran Ovası'na taşıyan sulama kanallarında çöl sıcaklarının gelmesiyle birlikte yüzme sezonu açıldı. Her yıl serinlemek için onlarca çocuğa mezar olan sulama kanalları, bu yılda en çok tercih edilen serinleme yeri olması dikkat çekti. Akçakale yolu üzerinde geçmekte olan Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü ait sulama kanallarına "Kanalla girmek tehlikeli ve yasaktır" uyarı yazısına aldırış etmeyen yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar,akıntılı kanalla girerek serinliyor.

KANAL AQUA PARK

Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu kentte bulanan mevsimlik tarım işçisi çocuklar, Aqua park'lar yerine tarlanın yanından geçmekte olan sulama kanallarında yüzerek serinliyor. Kanalda yüzen çocuklar, toprak yolu plaj gibi kullanarak güneşlenmeyi de ihmal etmiyor. Sıcaklardan bulandığı için yüzme havuzuna gidemediğini söyleyen 12 yaşındaki Mehmet Avcı, şöyle konuştu. "Şanlıurfa'da hava çok sıcak. Yüzmeyi çok iyi biliyorum, ama sulama kanalı yine de tehlikeli. Çok sıcak olduğu için ölümü göze alarak serinlemek için kanala giriyoruz. Daha önce bu kanalda birkaç arkadaşım boğularak öldü. Buna rağmen sıcaklara dayanamayıp suya giriyoruz" dedi. Akıntıya karşı köprü üzerinde takla atarak kendilerini sulama kanallına atan çocuklar, beli bir mesafeden sonra kendilerini kanal kenarına taktıkları iplere tutunarak karaya çıkıyorlar.

YAŞLILAR CAMİDE SERİNLİYOR

Şanlıurfa'da, çöl sıcaklarına dayanamayan çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanalları ile süs havuzlarında serinlerken, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığından bunalan yaşlılar ise Hasan Paşa ile Dergah Camisi'nde uyuyarak serinlemeye çalışıyor. Diğer yandan bazı işyerleri ise buharlı hava sistemi sayesinde müşteri toplamaya çalışmaları ise dikkat çekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title