Haberler

Şanlıurfa'da Madde Bağımlısı Gençler Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Yeşilay Şanlıurfa Temsilcilsi Muharrem Çelik, madde bağımlısı gençlerin evlendirilerek kötü alışkanlıklarını bırakması gibi bir düşüncenin hatalı olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da Yeşilay Şubesi ve Sivil Toplum Örgütleri İnsani Yardım Platformu işbirliğiyle madde bağımlığına dikkat çekmek ve gençlerin madde ile tanışmasının önüne geçme amacıyla toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya, Haliliye Kaymakamı Y. Ziya Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Halk Sağlığı Müdürü Aile Ve Sosyal Bakanlığı Sorumlu Şanlıurfa İl Müdürü, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, gazeteciler, kaçakçılık şube polis memurları, akademisyenler ve aileler katıldı.

MADDE BAĞIMLILARI NEDEN EVLENDİRİLİYOR?

Yeşilay Şanlıurfa İl Temsilcisi Muharrem Çelik, Madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine dikkat çekti. Şanlıurfa'da madde bağımlılığına yaklaşımlarla ilgili tespitlerine de değinen Çelik, çok korkunç yanlışlıklar yapıldığını söyledi. Şanlıurfa dan madde bağımlısı gençlerin evlendirildiğini söyleyen Çelik aileler erkek gençlerin evlenince madde kullanılmayacağını düşündüklerini söyledi. Tedavi olmadan evlendirilen gençlerin ya boşandığını ya da eşlerini de maddeye alıştırdıklarını söyleyen Çelik, bu konuya dikkat edilmesini ve evlenecek gençlerden idrar ve kan tahlillerinin istenmesi gerektiğini söyledi.

URFA'DA 10 BİN MADDE KULLANICISI VAR

Toplantıda Şanlıurfa'da resmi kayıtlara göre 10 bin kişinin madde kullanıcısı olduğu belirtildi. 10 bin madde kullanıcısının yanı sıra bin kişinin ise madde bağımlısı olduğu açıklandı. Madde bağımlılığına dikkat çekmek ve yaşanan sorunun önüne geçmek amacıyla yapılan toplantıda yoğun ilginin ve katılımın olması dikkatlerden kaçmadı.

GEREM: URFA'DAKİ GENÇLİĞİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMALIYIZ

Toplantıda bir konuşma yapan platform başkanı Osman Gerem ise "Şuan biz Suriye de ve mısırdaki kardeşlerimizin yaşam mücadeleleri için kolları sıvamışken ilimizdeki madde bağımlılığı konusunda da kolları sıvamışız. Bu gün bu toplantı ile daha da umutlandık. Yöneticilerimizin her kesimi ile bir aradayız. Bu davranışımız ve inancımız bizi bu konuda Allah'ın yardımıyla başarılı kılacaktır" dedi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ziya Çelikkaya Muharrem Çelik Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title