Haberler

Şanlıurfa'da Kuru Kahve Satıcıları Zor Günler Geçiriyor

Yemen’de çıkan çatışmalar ve Brezilya’da yaşanan don olayı ile ithal kahve fiyatındaki artış, Şanlıurfalı kahve satıcılarını zor durumda bıraktı.

Yemen'de çıkan çatışmalar ve Brezilya'da yaşanan don olayı ile ithal kahve fiyatındaki artış, Şanlıurfalı kahve satıcılarını zor durumda bıraktı.

Şanlıurfa'da kahve satıcıları son zamanlarda Yemen'de çıkan iç savaş ve Brezilya'da yaşanan don olayı ile her yıl 10 ton gönderilen ithal kahvenin bu yıl 2 tona düştüğünü söyledi. 20 yılık kuru kahve satıcısı esnaflarından Mehmet Akbaş bu yıl kahve fiyatındaki dalgalanma ile her gün 20 ile 25 kilo sattığı kahvenin şimdilerde günlük 3 ile 5 kilo arasında değiştiğini belirtti. Akbaş, kendilerinin gelenekten geldiğini kahvenin kendileri için bir sanat olduğunu ve 1940 yılından beri dedelerinden kalan sanatı devam ettirdiklerini belirterek, ilk defa bu yıl böyle bir sıkıntı ile karşılaştıklarını ifade etti. Kahve kendilerine daha önceki yılarda 12-15 TL'ye geldiğini şimdilerde ise 17-20 TL'yi bulduğunu söyleyen Akbaş, fiyattaki dalgalanma ile müşteri kaybettiklerini zor durumda kaldıklarını belirtti.

"Kimse Şanlıurfa için terör şehri diyemez"

Kimsenin Şanlıurfa için terör şehri diyemeyeceğini ve esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıyı talihsizlik olarak değerlendiren Akbaş, "Yemen Kahve Dünyası olarak bize daha önce kahve Yemen'den ithal olarak gelirdi. Son zamanlarda çıkan iç savaş ile kahve Yemen'den gelmemeye başladı. Biz kahveyi daha sonra aracılar yoluyla Brezilya'dan ithal etmeye başladık. Brezilya'da ise ne talihsizliktir, yaşanan don olayı ile kahve üretiminde düşüş yaşanmış. Esnaf olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Sıkıntılarımızın nedeni terör olayları falan da değil. Dışarıdan da turistlerin buranın terör olaylarının yaşanan bir olduğu izlenimi var, sanırım. Şanlıurfa peygamberler ve medeniyetler şehridir. Kimse Şanlıurfa için terör şehri diyemez. İnşallah esnaf olarak bu zor ve sıkıntılı günleri de geride bırakırız" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akbaş Şanlıurfa Yemen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title