Haberler

Şanlıurfa'da İsyan: Ligden Çekiliriz

Olaylı Maçın Ardından Valilik Soruşturma Başlattı, Polis Kamera Kayıtlarını İncelemeye Başladı.

Şanlıurfa'da, dün oynanan ve Tokatspor'un 2-0 galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmanın ardından çıkan olayların yankısı sürerken, Şanlıurfaspor Başkanı hakem hatalarının kurbanı olmaktan bıktıklarını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'na, "Açılım süreci işlerken, yanlı hakem hataları ülkemizi huzuru adına bizleri derinden endişelendiriyor. Gerekirse ligden çekiliriz" yazılı mesaj gönderdi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, yaşanan olaylarda polisin müdahalesini tasvip etmediğini açıklayarak, gerekli soruşturmayı başlattıklarını duyurdu.

İkinci Lig Yükselme Grubu ekiplerinden Şanlıurfaspor ile Tokatspor, dün Şanlıurfa Arena Stadyumu'nda karşı karşıya gelmişti. Hakemin yanlış kararlar verdiği ileri sürülen karşılaşmada konuk ekibin 2-0 öne geçmesinin ardından bazı taraftar oturdukları koltukları kırarak saha içerisine atmıştı. 72. dakikada başlayan olaylar sırasında karşılaşmanın orta hakemi Ferhan Kestanlıoğlu, soyunma odasına gitmek istemiş, son anda ikna edilmişti. 8 dakika durduktan sonra yeniden başlayan mücadelede başka gol olmayınca, karşılaşma Tokat'ın galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Mücadele sonunda stat dışına çıkan bazı taraftarlar, hakemlerin soyunmasının bulunduğu bölüme taş atmaya başlamış, polis de bu kişilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmişti. Yaklaşık bir saat boyunca polis ile taraftarlar arasında yaşanan çatışmada, 7 polis aracı, 2 ambulansta hasar oluşurken, çok sayıda polis, taraftar ve gazeteci de yaralanmıştı. Yaşanan gerginliğin devam etmesinin ardından stattan koşarak çıkan Vali Nuri Okutan, polislerin yanına giderek, 'Geri çekilin' diye uyarmış ve ardından stat çevresinde toplanan öfkeli vatandaşlara müdahaleyi tasvip etmediğini söyleyip, sağduyulu olmaya çağırmıştı.

ŞANLIURFASPOR: LİGDEN ÇEKİLİRİZ

Şanlıurfa'da gerginliğe yol açan maçın ardından dün gece yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habip Arslan, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği faks mesajı ile demokratik açılım sürecinde, yanlı hakem hatalarının kendilerini endişelendirdiğini ve önlem alınmaması halinde ligden çekileceklerini duyurdu. Daha önce başvurmalarına rağmen Şanlıurfaspor'a karşı yanlı hakem hatalarının devam ettiğini söyleyen Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tokatspor maçının orta hakemi Ferhan Kestanlıoğlu, Şanlıurfaspor'un bariz penaltısını vermeyerek devam ettirdiği pozisyon da bariz ofsayt olan golü vererek seyirciyi kışkırttığı gibi Şanlıurfaspor'un hakkını da gasp etmiştir. Ulusal basına da yansıdığı gibi yeşil sahalarda görmek istemediğimiz hoş olmayan görüntüler vuku bulmuştur. Oysa seyirci buna rağmen, maç bitiminde her iki takımın oyuncularını ayakta alkışlamış, ancak hakemleri de protesto etmişlerdir. Şanlıurfa Güneydoğuda teröre bulaşmamış bir kentimizdir. Yine GAP'ın merkezi olduğu gibi turizmin ve kültürün de merkezi konumundadır. Şanlıurfaspor olarak bölgemizin hassasiyetlerinin ve kentimizin zenginliklerinin bilinciyle hareket ederek, Şanlıurfa'da var olan futbol sevgisini ve potansiyelini büyütmek için büyük bir çaba ve özveri ile hareket ediyoruz. Ayrıca maçlarımızı 30 bin kapasiteli Arena Stadımızda, süper lig takımlarını kıskandıracak şekilde ortalama 20 bin futbol severe oynuyoruz. Yine kentimize gelen tüm misafir takımlarını en iyi şekilde ağırlayarak, maçın sonucu ne olursa olsun en güzel şekilde uğurluyoruz. Güzel Ülkemizde demokratik açılım süreci işlerken bu yanlı hakem hataları ülkemizin huzuru adına bizleri derinden endişelendiriyor. Güneydoğu kenti olan Şanlıurfa'da ortalama 20 bin seyirciyi küstürmeye ve şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkının olmadığını düşünüyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'dan tek isteğimiz, masa başında şampiyonların tespit edilmemesi ve adalet uygulamalarıdır. Bunu istemek Şanlıurfaspor yönetimi olarak bizim en tabii hakkımız diye düşünüyoruz. Bu şikayetlerimizin gereği yapılmaz ve Şanlıurfaspor'a karşı bu denli haksız hakem hataları devam ederse, son çare olarak ligden çekilmeyi düşünüyoruz."

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Şanlıurfa'da yaşanan gerginliğin ardından öfkeli taraftarı sakinleştirip sağduyuya davet eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, yaptığı yazılı açıklama ile olaylara müdahalede tasvip edilmeyecek görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Şanlıurfasporlu taraftarların maçın 66. dakikasında takımları lehine penaltı vermediğini düşündüğü hakeme tepki gösterdiği belirtilen açıklamada, "Maç sonunda tarafların hakeme tepkisi devam etmiş ve taşkınlıklar olmuştur. Çıkan olaylara müdahalede tasvip edilmeyecek görüntüler ortaya çıkmış olup konuyla ilgili olarak Valiliğimizce geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmemiz gerekmektedir. Bu konuyla ilgili herkesin duyarlı olması elzemdir. Şanlıurfaspor ve Şanlıurfalıların haklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada korumak için gerekenlerin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

POLİS GÖRÜNTÜLERİ İNCELİYOR

Şanlıurfa'da tepkiye yol açan gerginlik ve güvenlik güçlerinin taraftara müdahalesinin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü de, yaşananlar sırasında kaydedilen kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Çok sayıda polis memuru ile 7 aracın hasar gördüğü olayları çıkarıp, yönlendiren ve polise mukavemette bulunan kişilerin Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince çekilen kamera kayıtlarından belirlenmesine çalışılıyor. Kamera kayıtlarını tek tek inceleyerek taraftarı güvenlik güçlerine karşı kışkırtan kişilerin saptanmasının ardından gözaltına alınacağı ve haklarında 'Güvenlik güçlerine mukavemette bulunmak; Kamu malına zarar vermek; Yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title