Haberler

Şanlıurfa'da "Hassas Tarım Uygulaması" Projesi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen "Hassas Tarım Uygulaması" projesi kapsamında arazilerdeki bitki sayısı, nem düzeyi ve tarlalardaki hastalıklar insansız hava araçlarıyla tespit edilecek.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen "Hassas Tarım Uygulaması" projesi kapsamında arazilerdeki bitki sayısı, nem düzeyi ve tarlalardaki hastalıklar insansız hava araçlarıyla tespit edilecek.

Ziraat odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, GAP TEYAP İl Koordinatörlüğünce yürütülecek projeye Şanlıurfa Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı  ile Ticaret Borsası destek verecek.

Proje Koordinatörü Ahmet Coşandal'ın başkanlığındaki oluşan heyet, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'nu ziyaret ederek, proje hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Eyyüpoğlu, tarımsal girdileri azaltacak verimi ve geliri artıracak projelere destek vereye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Proje hakkında çiftçileri bilgilendireceklerini vurgulayan Eyyüpoğlu, "GAP İdaresi'nin bölge tarımının gelişimine ilişkin gösterdiği gayretler bizleri memnun etti. Teknolojinin tarımda daha fazla kullanılması ile bölge ve ülke ekonomisi büyük faydalar göreceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Coşandal da projenin bölge ve ülke tarımsal ekonomisine önemli katkılar sunacağını kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Karacadağ Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title