Haberler

Şanlıurfa'da Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Gözaltı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 13 ilde çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 13 ilde çok sayada vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Bursa'nın bulunduğu 13 ilde telefonla aradıkları 15 kişiye kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp, dolandırdıkları öne sürülen kişilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

Çalışma kapsamında zanlıları takibe alan ekipler, Şanlıurfa-Akçakale karayolunun kent çıkışında durdurdukları araçta yaptıkları aramada bir miktar para ile başka kişilere ait çok sayıda hesap kartı ele geçirdi. Otomobildeki Mustafa Y. Fevzettin A. Muhittin B. ve Mehmet A'yi gözaltına alındı.

Zanlıların bu yöntemle aradıkları kişilerin kendi hesaplarına yaklaşık 500 bin TL para yatırdıkları öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa İstanbul İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title