Haberler

Şanlıurfa?da Ahilik Haftası Temsili Törenlerle Kutlandı

Şanlıurfa'da Ahilik Haftası temsili törenlerle kutlandıŞanlıurfa'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı'nda temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olan Şed Kuşanma töreni canlandırıldı.

Şanlıurfa'da Ahilik Haftası temsili törenlerle kutlandı

Şanlıurfa'da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı'nda temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olan Şed Kuşanma töreni canlandırıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yaklaşık 810 yıllık geçmişi olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı'nda bir program düzenlendi. Birlik, beraberlik ve yardımlaşma konularının vurgu yapıldığı etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay, ve çok sayıda kurum amiri, esnaf ve öğrenciler katıldı. Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen tören Ahilik duasıyla başladı. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende 810 yıldır devam eden 'esnaf duası' yapıldı. Duaların ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından Şed Kuşanma töreni düzenlendi. Temsili olarak canlandırılan törende çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa, geçiş dönemi olan Şed kuşanma töreninde ustalığa adım adan esnafa Şed kuşağı bağlandı.

Gümrük Han'ında düzenlenen törenin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çarşı esnafını ziyaret ederek karanfil dağıttı. Bölgede yaşanan terör olaylarının Şanlıurfa esnafını sıkıntı içerisine koyduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay, '29'ncü Ahilik haftasını bu gün düzenlenen etkinliklerle kutladık. Bu yüzyıllardan gelen bir gelenektir. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa temsili olarak Şed kuşanma töreni yaptık. Ahilik geleneğini yaşatıyoruz. Şanlıurfa'da terörden dolayı esnaf ve sanatkarlarımız turizm yönünde sıkıntı içerisindedir. Terörün bitmesini istiyoruz. Terör bittiği zaman da Şanlıurfa esnafımızın çalışma ve gelişmesi yönünde bir katkının olacağını düşünüyoruzö diye konuştu.

Esnafın yoğun ilgi gösterdiği törende yılın Ahi ustalarına plaket verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahilik Haftası Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title