Haberler

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sınav Cnn Türk Kanalında

Sanko Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, tıp bilimleri alanında tematik üniversite olan Sanko Üniversitesi’nde ezbere dayalı bir eğitim sistemi olmayacağını belirterek, ‘’Daha birinci sınıftan öğrenciyi hastaneye sokmaya düşünüyoruz’’ dedi.

Sanko Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, tıp bilimleri alanında tematik üniversite olan Sanko Üniversitesi'nde ezbere dayalı bir eğitim sistemi olmayacağını belirterek, "Daha birinci sınıftan öğrenciyi hastaneye sokmaya düşünüyoruz" dedi.

CNN Türk kanalında canlı yayımlanan Ece Karaboncuk'un sunduğu "Eğitim ve Başarı" programına katılan Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi'nin fakülte ve bölümlerini, burs ve konaklama olanaklarını, akademik kadro olarak yapmak istediklerini ve Gaziantep'te öğrenci olmanın avantajlarını anlattı.

Üniversitenin temelini sosyal sorumluluk bilincinin oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sınav, Sanko Holding'in kurucusu rahmetli Sani Konukoğlu'nun 1993 yılında hastanenin temelini attığını ve bugün Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin Türkiye'nin en büyük özel hastanesi olduğunu söyledi.

"Amacımız tıp eğitiminde bir üste taşımak" diyen Prof. Dr. Ahmet Sınav, uluslararası başarılar hedefleyen, geleceğin kaliteli sağlık profesyonellerini yetiştirmek istediklerini belirtti.

Sanko Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Sınav, bu yıl Tıp Fakültesine, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerine 60'ar öğrenci alınacağını ifade etti.

"EZBER ANLAYIŞI YOK"

Öğrencilerin, sadece bilgiyi de ğil "bilgiyi kullanmayı ve yeni bilgiler üretmeyi" de öğreneceklerini belirten Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi'nde eğitim sistemine ilişkin şunları kaydetti:

"Bizim eğitimimizde ezber anlayı şı yok. Daha birinci sınıftan öğrenciyi hastaneye sokmayı düşünüyoruz. Yeni bir eğitim anlayışı ve son teknolojileri kullanarak öğrendikleri bilgileri daha ilk yıldan itibaren, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yapacakları uygulamalarla pekiştirecekler. Öğrenci o bilgiyi nerede kullanacağ ını görerek öğrenecek."

Sağlık bilimleri alanında dünya standartlarında bilim üretmek, eğitim vermek ve sağlık hizmeti sunmak için başarılı akademisyenleri bir araya getirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sınav, ' 'Hocalarımızın büyük çoğunluğu Türk, yabancı hocalarımız da olacak. Hatta Amerika'dan bile Türk hocaları getirmeyi planlıyoruz. Şu anda anlaşmaları yaptık. Kuruluş bütçemizde bunun için çok önemli kaynak ayırdık' ' diye konuştu.

"Gaziantep yaşaması ve alışması kolay bir şehirdir. Öğrenciyi sever" sözleriyle tanımlayan Prof. Dr. Sınav, Sanko Üniversitesi'nin şehrin tam merkezinde, tüm sosyal-kültürel olanaklara yürüme mesafesinde bulunduğuna işaret etti.

Prof. Dr. Sınav, güvenliğinden konforuna kadar hiçbir şeyden ödün vermeden öğrenci evleri hazırladıklarına da vurgu yaptı. Sunucunun, "Hayalinizdeki üniversite nasıl bir üniversite, bunu kurduk diyebilir misiniz?" şeklindeki sorusuna karşılık Prof. Dr. Sınav, "Kurmaya çalışıyoruz. İdeal bir üniversiteye ulaşmak en az 10 yıl sürer. Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdulkadir Konukoğlu'nun güzel bir sözü var: 'Ortadoğu bölgesinde başı ağrıyanın ilk aklına Sanko Üniversitesi gelsin' diyor. Bizim böyle vizyonumuz var" yanıtını verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sani Konukoğlu Gaziantep Cnn Türk Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title