Haberler

Sanko Üniversitesi Öğrenci Kabulüne Başlıyor

Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Sağlık alanında ihtisaslaşan Sanko Üniversitesi’nin Gaziantep’i tıp hizmetleri ve eğitimi yönünden daha yukarı taşıyacağını” belirtti.

Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Sağlık alanında ihtisaslaşan Sanko Üniversitesi'nin Gaziantep'i tıp hizmetleri ve eğitimi yönünden daha yukarı taşıyacağını" belirtti.

Sanko Üniversitesi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlayacak olması dolayısıyla Grand Otel'de verilen iftar yemeğinin ardından düzenlenen toplantıda Abdulkadir Konukoğlu, yerel ve yaygın basın mensupları, ajans ve televizyon temsilcileriyle bir araya gelerek, üniversiteyi tanıttı.

Sosyal sorumluluk bilincinden hareketle, Türkiye'de sadece sağlık alanında faaliyet gösterecek güçlü bir üniversite kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Konukoğlu, şunları söyledi:

"Burada bizim ana amacımız Gaziantep'i tıp hizmetleri ve eğitimi yönünden bir çıta daha yukarı çıkarabilmek. Sembol bir yüksek öğretim kurumu olmasını hedeflediğimiz Sanko Üniversitesi, üst düzey sağlık eğitiminin yanı sıra özgün bilimsel araştırmalar yapacak ve nitelikli sağlık hizmeti verecek. Türkiye'de İstanbul, Ankara ve İzmir hariç 4 üniversite olan tek şehiriz. Gaziantep nasıl sanayide lider, nasıl ihracatta liderse üniversitelerde de liderliğini koruyor. Türkiye'nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanemiz, üniversiteyle birleştiği zaman bu bölgeye daha iyi hizmet edecek. Daha güzel hocalarımız yetişecek. Araştırmalara daha çok ağırlık vereceğiz."

"GAYEMİZ PARA KAZANMAK DEĞİL"

"Bizim gayemiz para kazanmak değil. Parayı zaten sanayiden kazanıyoruz" diyerek hastane ve üniversiteyi kurarken sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirdiklerine vurgu yapan Konukoğlu, şu anda çevre illerden ve bölgeden birçok hastanın Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne geldiğine dikkati çekti.

Üniversitenin eğitim kadrosunun, alan ında uluslararası deneyim ve başarılara sahip akademisyenlerden oluştuğunu anlatan Konukoğlu, "Gaziantep'in yanı sıra başka illerden buraya okumaya gelenler olacaktır. Burada iyi eğitim alacaklar. Sizlere ve torunlarınıza, iyi bir tıp üniversitesi olarak Gaziantep'e yarar getireceğine inanıyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, şu anki üniversite binasının öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapacaklarını belirtirken, "Zaman zaman duyuyorum; 'sizin üniversitenin yanında arsa aldım' diyorlar. Ne arsa aldık ne arsanın yerini belirledik. Çok adamı dolandırıyorlar" diyerek, arsa alanlara kandırılmamaları için uyarıda bulundu.

"Şehirde her alanda sizlerden bir şey yapılması bekleniyor. Aile olarak bu durum üzerinizde baskı yaratıyor mu?" şeklinde bir soru üzerine, Sanko Ailesi olarak Gaziantep'i çok sevdiklerini belirten Konukoğlu, "Üstümüzde bir yük yok. Gurur duyuyoruz. Çünkü biz bu memleketin çocuğuz. Bu memlekette kazanıyoruz bu memlekette harcıyoruz. Bu bizim sorumluluklarımız. İnsanın doğduğu yere hizmet etmesi gerekir" sözlerine yer verdi.

DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM VE HİZMET

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da konuşmasında, medeniyetler beşiği Gaziantep'te yeni bir üniversite kurmanın sevincini yaşadıklarını paylaşarak, "Hayalimiz; üniversitemizi Gazi şehrimizin itibarın layık, bölgemizin en iyi üniversitesi ve tıp bilimleri merkezi haline getirmek" sözleri ile iddiasını ortaya koydu.

Tıp bilimleri alanında dünya standartlarında bilim üretmek, eğitim vermek ve hizmet sunmak istediklerini, bu amaçla deneyimli akademisyenleri bir araya getirdiklerini anlatan Prof. Dr. Sınav, 'insana faydaya' odaklandıklarını, tüm güçleriyle çalışarak başarılı olacaklarını ifade etti.

Tıp bilimleri alanında Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Sanko Üniversitesi'ne 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ilk kez öğrenci alacaklarını anımsatan Prof. Dr. Sınav, Tıp Fakültesine 10'u yabancı uyruklu 60, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerine 60'ar olmak üzere toplam 180 öğrenci alınacağını bildirdi.

Eğitim-öğretim ücreti muafiyetinin İlk 1000'den gelen öğrencilere yüzde 100, 1001-3000 aralığından gelenlere yüzde 75, 3001-5000 Aralığından gelenlere yüzde 50 olacağını, şehit ve gazi çocuklarına ilk 3 tercihinde Sanko Üniversitesi'ni seçmeleri halinde ise yüzde 50 indirim uygulanacağını kaydeden Prof. Dr. Sınav, harçlıklara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yılda 8 ay olmak üzere, ilk 100'en gelenlere ayda 2.000, 101-500 dilimindekilere 1.750, 501-1000'den gelenlere 1.500, 1001-2000 dilimindekilere 750, 2001-3000'den gelenlere 375 ve 3001-5000 diliminden gelenlere ise ayda 250 TL harçlık verilecek."

Fiziki anlamda üniversitenin hiçbir eksiğinin olmadığının altını çizen Prof. Dr. Sınav, 3 blok olarak haz ırlanan öğrenci evlerinin barınma sorununa yüksek standartlı çözüm olacağını bildirdi.

Toplantıda, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri Gürkan Tural ve İhsan Akyol, Sanko Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Akbayrak, Sanko Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran da yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Adil Sani Konukoğlu Gaziantep Sanko Yerel Haberler

title