Haberler

Sancaklıbozköy'e Yeni Eğitim Binası

Manisa’nın Şehzadeler İlçesi Sancaklıbozköy Mahallesi 75. Yıl İlkokulu bahçesinde yapımı tamamlanan anasınıfı binası hizmete açıldı.

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Sancaklıbozköy Mahallesi 75. Yıl İlkokulu bahçesinde yapımı tamamlanan anasınıfı binası hizmete açıldı. 210 bin TL'ye mal olan binanın yapımına Şehzadeler Belediyesi de 35 bin TL destek verdi.

Okul bahçesinde yapılan törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sancaklıbozköy Mahallesi 75. Yıl İlkokulu bahçesinde 210 bin TL'ye mal olan ana sınıfı binası hizmete açıldı. Yapılan yatırımın büyük bir yatırım olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye olarak binanın yapımına 35 bin TL katkı sağladıklarını ifade etti. Eğitime gereken desteği her zaman vereceklerini ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak eğitime son derece önem verdik. Şehzadeler sınırları içerisindeki tüm okullarımıza katkıda bulunuyoruz. Gerek eğitim ile ilgili, gerekse çevre düzenlemesi ve fiziki imkanların karşılanması noktasında Şehzadeler Belediyesi seferber oluyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırım güçlü Türkiye'ye yapılan yatırımdır. Aydınlık yarınlarımıza yapılan yatırımdır. Bundan sonrada eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir. Bu anasınıfı olarak kullanılacak binamızda da Şehzadeler Belediyesi olarak yaklaşık 35 bin TL'lik yatırımımız oldu. Bu güzel binamız çocuklarımız için hayırlısı olsun. Çocuklarımız en güzel eğitimleri alsınlar, her biri bir şehzade gibi yetişsin, çağa mühürlerini vursunlar, gönülleri fethetsinler, irfandan yoksun kalmadan büyüsünler. İrfan olmadan sadece bir bilgiye sahip olan insanların, insanları katleden canavara nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Bizim neslimiz hem ilim sahibi hem de irfan sahibi olacak. Fen'i bilecek, teknolojiyi bilecek ama aynı zamanda Yunus Emre'yi de Hz. Mevlana'yı da bilecek, bizi biz yapan değerleri de bilecek. İnanıyorum ki Sancaklıbozköy de vatanına, milletine, bayrağına ve maneviyatına sadık olan Yörüklerin çocukları zaten böyle yetişiyorlar. Güçlü Türkiye'yi onlar taşıyacaklar. Bizlerde onlarla gurur duyacağız" dedi.

Okul binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu mahalleye altıncı kez geldiğini belirterek, "Bu yörenin insanlarının ilgisi sıcaklığı, gözlerinde heyecanı gördükçe bizleri de mutlu ediyor. Bu günde Sayın Milletvekilimiz Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in katılımıyla bu güzel binanın açılışı için burada bulunuyoruz. Öncelikle ben katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimiz sürekli eğitimin içinde oldular. Bizlerden desteklerini esirgemediler. Bizler de Sancaklıbozköy halkı adına onlara müteşekkiriz. Belediye Başkanımız yeni seçilmesine ve yeni kurulan bir Belediye olmasına rağmen kısa sürede hizmetleri yoluna koydular. Şehzadeler ilçesinde yapmış olduğumuz her işte bizlere büyük destekleri oldu. Bu binanın yapımı sırasında 35 bin TL'lik yapmış olduğu katkı da bunun en büyük göstergesidir. Bildiğiniz gibi yazın spor okulu projemizi hayata geçirdik. Bu noktada projede en başarılı mahallemiz burası oldu. Önümüzdeki dönem içerisinde öğrencilerimiz için yaz spor okulumuzu devam ettirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

4+4+4 İLK DEFA OSMANLI DÖNEMİNDE UYGULANDI

Açılış önceki konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yeni eğitim sistemiyle birlikte 4+4+4 eğitim sisteminin yeni bir uygulama olmadığını aynı uygulamanın Osmanlı Devleti Döneminde de uygulandığını vurguladı. Özdağ, "Biliyorsunuz eskiden Osmanlı'da da 4+4+4 sistemi vardı. Çocuklar 4 yaşında, 4 aylıkken ve 4 günlükken mürekkep yalama törenleri yapılırdı. Yapılan bu törenlerde, 'Çocuklar adam olsunlar, okusunlar ve memlekete hizmet etsinler' derlerdi. Yıllar sonra gerek o dönemin Başbakanı şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la, gerek Milli Eğitim Bakanlığımız o dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer Bey'in başlatmış olduğu hamlelerle ardından da şu anki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile bende Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olduğum için 4+4+4 ile beraber 8 yıllık olan eğitimin süresini biz 12 yıla çıkarttık" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri anasınıfı öğrencileriyle birlikte açılış kurdelesini keserek okul binasında incelemelerde bulundular. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehzadeler Belediyesi Sancaklıbozköy Selçuk Özdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title