Haberler

Samsun, Ordu ve Giresun'daki Makine İmalatçılarına Ünye'de Eğitim

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından ortaklaşa yürütülen, AB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen “Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Ordu, Giresin ve Samsun’dan makine imalatçılarına Ünye’de seminer verilmeye başlandı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından ortaklaşa yürütülen, AB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen "Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Ordu, Giresin ve Samsun'dan makine imalatçılarına Ünye'de seminer verilmeye başlandı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yardımcı Doç. Dr. Mithat Akgün sunum yaptı.

Sanayide çalışan teknik elemanların bilgi ve becerilerinin arttırılmasına yönelik projenin Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca finanse edildiğini belirten Akgün, projeye ilişkin şunları kaydetti:

"Projemiz 1 Eylül 2014 - 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında 12 aylık bir projedir. Bu proje Giresun, Ordu ve Samsun illerindeki makine imalatçılarını kapsamaktadır. Proje kapsamında üç gruba 45 saatlik dört farklı ders vereceğiz. Derslere Endüstri Meslek Lisesi mezunu ustalar, meslek yüksekokulu mezunu, makine mühendisi ve teknik öğretmenler katılıyor. Kurs bitiminde kursa katılanlar katılım belgesi de alacak. Bizim projemizde ön gördüğümüz sonuçlardan en önemlisi bilgisayar ve internet ortamının yaygın ve etkin kullanımını sağlayacağız." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Samsun Ünye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title