Haberler

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kayaoğlu Açıklaması

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, "Sivil havacılığın geliştirilmesine katkı sağlıyoruz" dedi.

Kayaoğlu, Türkiye'de havacılık sektörünün sürekli gelişen ve önem kazanan bir alan olduğunu belirterek, 19 Mayıs ilçesinin havacılık merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

19 Mayıs ilçesindeki Engiz Havaalanı'nın tekrar ve daha kapsamlı faaliyete geçmesi için çalışma başlattıklarını belirten Kayaoğlu, "19 Mayıs ilçesindeki Engiz Havaalanı'nın pistini geliştirmek ve büyütmek için 27 Haziran'da ihale yapacağız. Pistin uzunluğunu 960 metre uzunluğuna çıkaracağız. Bu havaalanını yeniden inşa ediyoruz. Küçük uçaklar buraya inip kalkabilecek. Ayrıca buraya Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Türk Hava Kurumu

(THK) Eğitim Merkezi de bu alanı kullanacak. Sivil havacılığın geliştirilmesine katkı sağlıyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kayaoğlu, söz konusu pistin en kısa süre içinde tamamlanacağını, sportif ve eğitim amaçlı uçakların rahatlıkla inip kalkabileceği bir pist haline geleceğini de kaydetti.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title