Haberler

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Tokat'ın Turhal ve Erbaa ilçelerindeki sağlık çalışanları saat 09.00-09.15 arası sağlık hizmetlerine ara verdi.

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Tokat'ın Turhal ve Erbaa ilçelerindeki sağlık çalışanları saat 09.00-09.15 arası sağlık hizmetlerine ara verdi.

Turhal Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, Furtun'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Burada konuşan Turhal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Atilla Bıyık, Furtun'a yönelik yapılan saldırıdan dolayı derin bir endişe ve üzüntü duyduklarını söyledi.

Sağlık çalışanları konuşmanın ardından ölen meslektaşları için dua etti.

Erbaa

Erbaa da Furtun'un meslektaşları arkadaşlarının silahlı saldırı sonucu ölmesini protesto etti.

Erbaa Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları adına konuşan Erbaa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selami Taşçı, sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınadıklarını söyledi.

Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremediklerini, sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenemediklerini belirten Taşçı, "Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için 'sevgi en iyi ilaçtır', 'şifa veren ele vefa' gibi saygıyı öne çıkaran kampanyalar uyguladık. Güvenlik tedbirlerini artırdık. Fiziki mekanlar ile ilgili düzeltmeleri yaptık" dedi.

Hastane Başhekimi Op.Dr. Hüseyin Evren Eren ise insan sağlığı için fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili şiddeti kabul etmediklerini ifade ederek, Furtun'a yapılan saldırıyı kınadıklarını aktardı.

Sağlık çalışanları açıklamanın ardından Furtun için dua okudu.

Kaynak: AA / Yerel

Samsun Turhal Tokat Erbaa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title