Haberler

Samsun'da Kurbanlık Satışları Yüz Güldürdü

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde kurulan hayvan pazarında satışlar yüz güldürdü.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde kurulan hayvan pazarında satışlar yüz güldürdü. Hayvanlarının çoğunu satan besiciler, işlerin geçen yıla oranla daha iyi olduğunu söyledi.

İlkadım'ın Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarına kurbanlık almak için gelenler, evlerine elleri boş dönmedi. Satışlardan son derece memnun olduklarını belirten besiciler de kurbanlıkların çoğunu sattıklarını söyledi. 15 gün önce Çarşamba İlçesi'nden hayvan pazarına gelen 42 yaşındaki besici Nihat Aslan, "60 hayvanla buraya geldim. Şu ana kadar 55 tanesini sattım. 5 büyükbaş hayvan kaldı. Bu sene işler iyi ama hayvanı biraz ucuza veriyoruz. En ucuz hayvanı 2 bin 500 liraya, en pahalısını da 6 bin liraya verdim. İşlerimiz geçen seneye göre iyi" dedi.

Askerden izne geldiğini ve babasına yardım ettiğini söyleyen 21 yaşındaki Kamil Özdemir ise, "Geçen seneye göre satışlarımız çok iyi. Ben 25 gündür buradayım. 130 tane hayvan sattım" diye konuştu.

Pazarda önceki gün hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan 900 kiloluk tosun da 5 bin 300 liradan alıcı buldu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title