Haberler

Samsun'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Samsun Valisi İbrahim Şahin, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak tedbirler alınacağını bildirdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak tedbirler alınacağını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 8-18 Eylül'de, Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşların huzur ve güvenliği için alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Alışveriş merkezlerinde güvenliği sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç gibi asayiş olaylarının önlenmesi için merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave tedbirlerin alınacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"İlimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak uygulama ve tedbirler alınacaktır. 10 Eylül'den itibaren il merkezi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 3 adet kurban satış yerinde yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sahte para olaylarına karşı, Asayiş Şube Müdürlüğünce hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı ekipler görevlendirilmiştir. Şehir içinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü gündüz 14 ekip, 6 radar, gece 12 ekip, 3 radar görevlisiyle bayram süresince tedbir alacaktır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü gündüz 9 ekip, 8 şahin, 2 radar ve yaya devriye, gece 9 ekip, 8 şahin ve 2 radar ekibi ile mezarlıklara, şehirlerarası otobüs terminaline, bayramlaşma yerlerine ve yoğun kavşaklara yaya personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alınacaktır."

Şahin, açıklamasında bu tedbirlerin yanı sıra KOM Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt kullanımına karşı denetim ve kontrollere ağırlık verileceğini belirtti.

Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokak, ana arter, cadde ile mezarlıklarda, bayram öncesi gündüz 18, gece 15 nokta olmak üzere toplam 33 noktada, bayram süresince gündüz 11, gece 7 olmak üzere toplam 18 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirlerinin artırılacağını vurgulayan Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Bayram namazı süresince görevlendirilen 20 ekip cami tedbirlerinde görev yapacaktır. Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için, İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilave tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalar devam edecektir. Yapılacak olan bu çalışmaların hepimizin daha güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmek amaçlı olacağının altını çizerek, tüm Samsun halkına anlayış göstereceklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm Samsunlu hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutlar, hep beraber huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmemizi dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İbrahim Şahin Samsun Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title